Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θα διαψευστούν όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για τον Μπάιντεν

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «Ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και τρέχουσα πολιτική κατάσταση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την ομιλία του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη. Η ομιλία έχει ως εξής:

«Η σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο, αλλά και ο τραγέλαφος που προηγήθηκε στις αμερικάνικες εκλογές, εκθέτουν όλους όσοι πέφτουν από τα σύννεφα για τη λεγόμενη "αμερικάνικη δημοκρατία". Αυτή των δεκάδων πολέμων, διαμελισμών χωρών, πραξικοπημάτων, ανατροπών εκλεγμένων κυβερνήσεων με αιματοχυσίες λαών, τόσο με κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων, όσο και με κυβερνήσεις Δημοκρατικών. Και με τους δύο, ο αμερικανικός λαός βιώνει διαχρονικά εκμετάλλευση, ανεργία, καταστολή, ρατσισμό.

Το βάθος της σήψης μιας κοινωνίας σε βαθιά παρακμή βρίσκεται πέρα από τη διαχείριση Τραμπ, ενώ πολύ σύντομα θα διαψευστούν κι όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για φιλολαϊκή διαχείριση Μπάιντεν, ισχυριζόμενοι και ότι θα βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα. Τα περί τραμπισμού δεν μπορούν να απενοχοποιήσουν το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα με τις αγιάτρευτες αντιθέσεις του, την ταξική πόλωση. Ολα αυτά συνδέονται άμεσα με τα οξυμένα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας, την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ από την Κίνα, τους ανταγωνισμούς με την ΕΕ.

Οι λαοί σε επαγρύπνηση να μην πληρώσουν την κρίση στις ΗΠΑ με νέο γύρο όξυνσης της επιθετικότητας και κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ