Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Επιθέσεις ισραηλινών αρμάτων μάχης

Από τις επιχειρήσεις των δυνάμεων καταστολής με τη ρίψη χημικών
Από τις επιχειρήσεις των δυνάμεων καταστολής με τη ρίψη χημικών
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Επιχείρηση σε μεθοριακές περιοχές της νότιας Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ πραγματοποίησαν μετά τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτης ισραηλινά άρματα μάχης, βομβαρδίζοντας θέσεις του ένοπλου βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης «Χαμάς» με πρόσχημα την αναίμακτη εκτόξευση ρουκέτας.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γάζα ανέφεραν τουλάχιστον τρεις βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε εγκαταστάσεις της «Χαμάς» σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις δύο ρουκετών, που κατέπεσαν σε αυτή την περίπτωση στη Μεσόγειο, κοντά στην Ασντότ, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος, χτες Ισραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τις πρόσφατες πληροφορίες για απαγόρευση πρόσβασης στα σχολεία της ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Μπι Τσέλεμ», επειδή χαρακτήρισε τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής των Παλαιστινίων «κράτος Απαρτχάιντ». Ο διευθυντής της οργάνωσης Χαγκάι αλ Αντ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο με αφορμή έκθεση της οργάνωσης, τόνισε πως «πλέον μεταξύ Μεσογείου και Ιορδάνη ποταμού δεν υπάρχουν δυο καθεστώτα (ένα ισραηλινό, ένα παλαιστινιακό) αλλά μόνο ένα, που εργάζεται για να αναπτύξει και να σταθεροποιήσει την υπεροχή μιας ομάδας πάνω σε μια άλλη, των Εβραίων επί των Παλαιστινίων».

Επίσης χτες έγινε γνωστό ότι μια νεαρή εγκυμονούσα μητέρα έχασε το έμβρυό της, αφού την περασμένη Πέμπτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας δεχτεί χημικά από τις δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής σε χωριό ανατολικά της Ραμάλα στη Δυτική Οχθη, όπου συχνά υπάρχουν επιχειρήσεις κατά Παλαιστινίων με διάφορα προσχήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ