Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να έρθουν δωρεάν για το λαό όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια και φάρμακα

Τα πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να είναι ντίλερ των πολυεθνικών του Φαρμάκου, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού για το κορονοϊό απάντησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Ακολουθεί ο σχετικός διάλογος με τους δημοσιογράφους.

***

-- Επειδή έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα του εμβολιασμού και οι εξελίξεις είναι πάρα πολύ γρήγορες σ' αυτό το κομμάτι, θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς βλέπετε αυτήν τη διαδικασία που επίκειται να ξεκινήσει και στη χώρα μας και να μας πείτε και αν θα κάνετε το εμβόλιο.

-- Εντάξει, θα κάνουμε το εμβόλιο, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ζητήματα. Για παράδειγμα, για ποιους λόγους δεν ενδιαφέρθηκε ώστε ο ελληνικός λαός να έχει πρόσβαση σε περισσότερα εμβόλια, που έχουν γίνει με τις πιο κλασικές μεθόδους, όπως λέει η ίδια η επιστημονική κοινότητα. Οπως είναι αυτά που δουλεύτηκαν πάνω σε ανθρώπινο αδενοϊό και συμπερασματικά είναι πιο προβλέψιμα στο ότι δεν έχουν μακροχρόνιες αρνητικές πιθανές συνέπειες, και είναι και πιο φθηνά σε σχέση με άλλα εμβόλια, για τα οποία έχουν κλείσει συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ.

Δεν μας λένε καθαρά τι προβλέπουν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΕΕ με εταιρείες και τις έχει ζητήσει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να δοθούν στη δημοσιότητα και σε εμάς. Δεν μας έχει απαντήσει επίσης αν είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης το περιεχόμενο αυτών των συμβάσεων και, αν είναι σε γνώση της, γιατί δεν έχει ενημερώσει μέχρι τώρα τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς. Αρα, λοιπόν, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Εμείς παρακολουθούμε τη συζήτηση που γίνεται και στην επιστημονική κοινότητα.

Ο ρόλος μας ως ΚΚΕ ή και οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος δεν είναι να μιλήσει για ζητήματα της επιστήμης, της ιατρικής και να πάει σε βάθος. Εμείς ακούμε και, βεβαίως, εφόσον η επιστημονική κοινότητα πει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, εγώ πρώτος απ' όλους έχω πει ότι θα το κάνω, ότι πρέπει να εμβολιαστεί ο ελληνικός λαός. Αλλά δεν μπορεί τα πολιτικά κόμματα να γίνονται ντίλερ της «Pfizer» ή άλλης πολυεθνικής εταιρείας φαρμάκων. Ο ρόλος μας είναι να απαιτούμε να έρθουν τα εμβόλια, ο ρόλος μας είναι να απαιτούμε να έρθουν τα φάρμακα, γιατί και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα, κι ας λένε διάφοροι, δικαιολογώντας ή θεωρώντας ότι πρέπει να αναδείξουν τώρα και να βοηθήσουν αυτήν την καμπάνια για την προβολή του εμβολίου.

Είναι απαραίτητα και τα φάρμακα, γιατί μέχρι να λειτουργήσει το εμβόλιο και να υπάρξει ανοσία στον πληθυσμό και να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό, και να δούμε και ποια θα είναι τα αποτελέσματά του όταν θα έχουν μπει στη ζωή και στην κοινωνία, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα νοσούν και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να οδηγούνται στις ΜΕΘ και τελικά στο θάνατο κάποιοι απ' αυτούς, αλλά θα πρέπει να προστατεύονται απ' την πρώτη στιγμή που θα αποδεικνύεται ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Αρα αυτά τα φάρμακα, όπως για παράδειγμα τα μονοκλωνικά αντισώματα, θα πρέπει να έρθουν και να είναι και δωρεάν για το λαό και ασφαλή. Βεβαίως απ' αυτήν τη σκοπιά παρακολουθούμε την όλη συζήτηση και βάζουμε τη δική μας πολιτική άποψη για το τι πρέπει να γίνει και γρήγορα και όσο το δυνατόν καλύτερα, όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος κόσμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ