Σάββατο 28 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 29 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενταση του αυταρχισμού στα Γιάννενα

Με αφορμή την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της αστυνομικής καταστολής το τελευταίο διάστημα στα Γιάννενα, με τελευταίο κρούσμα τις προσαγωγές εργαζομένων και συνδικαλιστών που συμμετείχαν σε απεργιακές φρουρές και συμβολικές δράσεις έξω από χώρους δουλειάς ανήμερα της απεργίας στις 26 Νοέμβρη, η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σημειώνει ότι όλες αυτές οι ενέργειες, που γίνονται με ευθύνη της κυβέρνησης, «όχι μόνο δεν φοβίζουν αλλά εξοργίζουν όλο και περισσότερο κόσμο.

Ο γιαννιώτικος λαός δεν έχει καθόλου ανάγκη τις δυνάμεις καταστολής να κυνηγάνε κομμουνιστές και αγωνιστές, έχει ανάγκη από υγειονομικό προσωπικό που να γιατρεύει ασθενείς covid και όλες τις άλλες ασθένειες, που δεν σταμάτησαν εν μέσω πανδημίας! Οι προσαγωγές κομμουνιστών και συνδικαλιστών δεν προσφέρουν καμία ανάσα στην υγεία του λαού, οι "προσαγωγές" ιδιωτικών κλινικών, ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας μπορούν να δώσουν ανάσα σε εκατοντάδες ασθενείς που έχουν αναβάλει χειρουργεία και θεραπείες, που φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία, μη νοσήσουν από covid».

Η ΤΟ Ιωαννίνων καλεί «κάθε τίμιο Γιαννιώτη, νέο που αγανακτεί με την κατάσταση που βιώνει στην πόλη των Ιωαννίνων, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από τα σωματεία, από μαζικούς φορείς, από συλλόγους νεολαίας, για την υγεία όλων μας, για τα σύγχρονα δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει».

Στο μεταξύ, παρέμβαση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών για το όργιο καταστολής πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, καταγγέλλοντας «τον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δύο νέων εργαζομένων κατά την πανεργατική απεργία, τις προσαγωγές συνδικαλιστών εργαζομένων και φοιτητών, την επιβολή προστίμων σε δεκάδες εργαζόμενους, ανέργους και φοιτητές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όργιο της αστυνομικής τρομοκρατίας έφτασε στο σημείο απομόνωσης και άγριου ξυλοδαρμού δύο εργαζόμενων διανομέων. Την ώρα του περιστατικού, περίοικοι αντέδρασαν έντονα για την ωμή βία της αστυνομίας. Οι δύο εργαζόμενοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο φρουρούμενοι (!) και πριν αφεθούν ελεύθεροι, την επόμενη μέρα, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σωματική βλάβη, απείθεια, φθορές και παράβαση των διατάξεων για τον Covid, αντιστρέφοντας πλήρως τα γεγονότα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ