Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση πανεπιστημιακών στις 18 του Γενάρη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλεί η ΠΟΣΔΕΠ ΑΕΙ τα ΔΣ των συλλόγων εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΙ την Παρασκευή 18 του Γενάρη με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Ειδικότερα, οι πανεπιστημιακοί καταγγέλλουν τη στάση του υπουργείου Παιδείας στην τελευταία συνάντηση, καθώς όπως σημειώνουν δε δεσμεύεται για τα οικονομικά τους αιτήματα (μισθολογικό, συνταξιοδοτικό, οικονομικά πανεπιστημίων) ενώ σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς αναιρείται προηγούμενη θέση του υπουργού σύμφωνα με την οποία το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει ανεξάρτητα από το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για επικείμενα νομοσχέδια για τα Μεταπτυχιακά και την Ερευνα, και την Αξιολόγηση ενώ προβληματισμός υπάρχει και για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των ΑΕΙ.

Εξηγώντας την απόφασή της να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, η ΠΟΣΔΕΠ σημειώνει ότι η «περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για την πορεία της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας», αναφερόμενη τόσο στις αλλαγές στη δομή των πανεπιστημίων, όσο και στο θεσμικό πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ