Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ
Στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων το ΚΚΕ

Στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, που αγωνίζονται για να επιστρέψουν στη δουλειά, βρέθηκε την Τετάρτη 30/10 ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Μετά τις δεσμεύσεις του εκπροσώπου της κοινοπραξίας των εργολάβων που έχει αναλάβει τη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης για επαναπρόσληψη των περίπου 30 εργαζομένων που απολύθηκαν τον Ιούλη, οι τελευταίοι, μαζί με το κλαδικό τους Σωματείο (ΣΕΤΕΠΕ) και με τη συμπαράσταση φοιτητικών συλλόγων, συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα. Παλεύουν ώστε να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις, για όλους, καθώς η εργοδοσία ξεκίνησε να προσλαμβάνει λίγους εργαζόμενους, προφανώς επιχειρώντας να διασπάσει την ενότητα του αγώνα τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε και στους απολυμένους και στους εργαζόμενους της βάρδιας. Τόνισε ότι ο αγώνας τους δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη διεκδίκηση της παράτασης της σύμβασης. Κάτι τέτοιο θα βόλευε την κυβέρνηση και τους εργολάβους γιατί δεν αμφισβητεί την πολιτική συμπίεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, διατηρεί τη δυνατότητα διάσπασης και κατακερματισμού και φυσικά την εργασιακή ομηρία. Τους κάλεσε να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με το κλαδικό Σωματείο, τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο και τους φοιτητές, για να φύγουν οι εργολάβοι από το πανεπιστήμιο και να επιστρέψει η λειτουργία της Λέσχης απευθείας στο ΑΠΘ, για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ