Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού

Σε σχόλιό της για τα δεκάδες κρούσματα στο γηροκομείο «Αττική», στο κέντρο της Αθήνας, η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Τα δεκάδες κρούσματα του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο "Αττική", στον Αγιο Παντελεήμονα, σε ασθενείς και εργαζόμενους, προκαλούν έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 41 κρούσματα σε εργαζόμενους και τρόφιμους, με 20 ηλικιωμένους να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο. Αντίστοιχες αλυσίδες κρουσμάτων έχουν εμφανιστεί και σε άλλα γηροκομεία στη χώρα.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία να εξελίσσεται.

Στις δομές ηλικιωμένων τα μέτρα είναι ελλιπή, όπως και στις δομές προσφύγων - μεταναστών. Υπάρχει συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς. Στα σχολεία υπάρχουν μεγάλα τμήματα, κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας. Σε μεγάλους χώρους δουλειάς απουσιάζουν μέτρα, κρύβονται κρούσματα.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον κερδισμένο χρόνο από τις θυσίες του λαού για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές. Ταυτόχρονα αποθεώνει την ατομική ευθύνη, στρώνοντας έτσι το έδαφος να στοχοποιούνται εργαζόμενοι και μετανάστες.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες στην ιδιωτική Υγεία μεριμνούν για την κερδοφορία τους και όχι για τα αναγκαία μέτρα προστασίας εργαζομένων και ασθενών, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, απαιτούμε:

  • Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων και των διαγνωστικών κέντρων και να ενταχθούν κάτω από ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας
  • Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας
  • Να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς και στους ασθενείς
  • Μαζικά τεστ στα σχολεία και το λαό της περιοχής με αύξηση των συνεργείων για "rapid test"
  • Μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς

Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ