Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα στην Ευρώπη

«Καλπάζει» το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αντιμετώπισής της με βάση τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία. Σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 33,4 εκατομμύρια και τα θύματα το 1 εκατομμύριο.

Στην Ευρώπη τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία. Στη Γαλλία τα ημερήσια κρούσματα εξακολουθούν να ξεπερνούν τις 10.000 και χτες αναφέρθηκαν 11.123 μολύνσεις και 27 θάνατοι σε μια μέρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 538.569, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και των θυμάτων σε 31.727.

Στην Ισπανία, από χτες περισσότεροι από 1 εκατομμύριο κατοίκους λαϊκών συνοικιών της περιφέρειας της Μαδρίτης δεν μπορούν να βγαίνουν από τη συνοικία τους παρά μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης (εργασία, επίσκεψη σε γιατρό κ.λπ.). Οι κάτοικοι των περιοχών πραγματοποιούν διαδηλώσεις με συνθήματα όπως «Δεν είναι καραντίνα, είναι διάκριση» και «Δεν βάζουν σε καραντίνα τους πλούσιους», καταγγέλλοντας πως δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας τους στα ΜΜΜ, στα σχολεία, στις δομές Υγείας κ.α., ενώ σημειώνουν την ταξική διάκριση των περιοριστικών μέτρων.

Αλλά και στη Γερμανία, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ «προειδοποίησε» για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, μέχρι τα Χριστούγεννα, με έως και 19.000 ημερήσια κρούσματα. Στη Γερμανία πρέπει να «κάνουμε τα πάντα» ώστε να μην υπάρξει επιθετική αύξηση, είπε η Μέρκελ. Πάντως το Σάββατο τα ημερήσια κρούσματα ανήλθαν σε πάνω από 2.500, δηλαδή στα επίπεδα του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ