Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Κινητοποιήσεις μαθητών και στην Ιταλία

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των Ιταλών μαθητών για ασφαλή σχολεία
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των Ιταλών μαθητών για ασφαλή σχολεία
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν μαθητές και στην Ιταλία, το διήμερο 24 και 25 Σεπτέμβρη, ζητώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μεταξύ άλλων έγιναν συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας στη Ρώμη, σε Πίζα, Γένοβα, Μιλάνο, Τορίνο, Μπολόνια και αλλού.

Με σύνθημα «Ασφαλής επιστροφή στα θρανία», οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τον μεγάλο συνωστισμό σε σχολικά λεωφορεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα οποία χρησιμοποιούν και οι μαθητές, καθώς επίσης για τον μεγάλο αριθμό παιδιών που συγκεντρώνονται στις αίθουσες πάρα πολλών σχολείων της χώρας, δυσκολεύοντας τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Νέων Κομμουνιστών κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει τους μήνες που πέρασαν (στην Ιταλία τα σχολεία έμεναν κλειστά από το Μάρτη) και ότι «χρειάζονται χώροι και προσλήψεις εκπαιδευτικών, επειδή οι μάσκες και η απόσταση στην τάξη δεν επαρκούν». Ακόμα, ότι «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απέκλεισε χιλιάδες μαθητές από τα μαθήματα» και γι' αυτό «οι μαθητές σήμερα βγήκαν στους δρόμους, για να αποτρέψουν αυτός ο αποκλεισμός να γίνει ο κανόνας», και κατέληξε: «Αντιμετωπίζοντας την επιλογή μεταξύ του δικαιώματος στη γνώμη, που δεν εγγυάται η πολιτεία, και της υγείας, που τίθεται σε κίνδυνο από μια επιστροφή χωρίς επαρκείς χώρους και επαρκείς εκπαιδευτικούς, σήμερα οι μαθητές έχουν επιλέξει τον αγώνα... Χρειάζονται χρήματα για το σχολείο, ώστε να υπάρχει ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Η κρίση που συνδέεται με την πανδημία δεν μπορεί να γίνει δικαιολογία για νέες περικοπές και επιθέσεις στα δικαιώματα των μαθητών και των εργαζομένων!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ