Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
«Φίμωτρο» σε όσους ασκούν κριτική στον καπιταλισμό

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Το υπουργείο Παιδείας της Αγγλίας, με επιστολή που απέστειλε σε σχολικούς διευθυντές και εκπαιδευτικούς στις 24/9, προτείνει την απαγόρευση της χρήσης πηγών σε σχολικές δραστηριότητες όταν αυτές θίγουν ή κριτικάρουν πλευρές της κοινωνίας από «ακραία πολιτική στάση», όπως π.χ. όσοι ζητούν την ανατροπή του καπιταλισμού!

Η επιστολή του υπουργείου Παιδείας εξισώνει με άλλα λόγια τον κομμουνισμό και προοδευτικές οργανώσεις, που ασκούν κριτική ή αναπτύσσουν δραστηριότητες κατά του καπιταλισμού, με το φασισμό ή την ακροδεξιά, στο πλαίσιο της γνωστής πολιτικής της ΕΕ με τη θεωρία «των άκρων» και του «εξτρεμισμού», το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και το ξέπλυμα των εγκλημάτων του καπιταλισμού.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας της Αγγλίας συνιστά τη μη χρήση πηγών από οργανισμούς ή φορείς με «ακραία πολιτική θέση», ακόμα και όταν το υλικό που χρησιμοποιείται δεν είναι το ίδιο «ακραίο». «Τα σχολεία δεν θα πρέπει υπό οιεσδήποτε συνθήκες να χρησιμοποιούν υλικά και πηγές που δίνονται από οργανισμούς που έχουν ακραία πολιτική στάση σε διάφορα θέματα. Αυτό αφορά και περίπτωση που το ίδιο το υλικό δεν είναι ακραίο, καθώς η χρήση του θα μπορούσε να υπονοεί υιοθέτηση ή υποστήριξη του οργανισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η απαγορευτική οδηγία προκάλεσε αντιδράσεις από συλλόγους εκπαιδευτικών της Αγγλίας και από διάφορες πολιτικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org