Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Υποτιμημένα τα επίσημα στοιχεία για τους θανάτους

Από νέα διαμαρτυρία υγειονομικών στην Ισπανία

Copyright 2020 The Associated

Από νέα διαμαρτυρία υγειονομικών στην Ισπανία
Με τον επίσημο αριθμό των νεκρών της Covid-19 να ξεπερνά χτες το 1 εκατ. παγκοσμίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαιώνει για «υποτίμηση» του πραγματικού απολογισμού θανάτων, όπως είπε χτες ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού σε διάφορα σημεία του πλανήτη, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν στον πυρήνα τους τους νόμους και τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι την ουσιαστική προστασία της ζωής και της υγείας.

Στη Ρωσία, όπου τα τελευταία 24ωρα τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τις 8.000, αποφασίστηκε στη Μόσχα η παράταση των σχολικών διακοπών του Οκτώβρη, ώστε να διαρκέσουν δύο βδομάδες. Επίσης, από την περασμένη βδομάδα υπάρχει σύσταση στους ανθρώπους άνω των 65 ετών να παραμένουν στα σπίτια τους. Χτες ανακοινώθηκαν 160 νέοι θάνατοι από Covid-19 σε ένα 24ωρο και ο συνολικός αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων νεκρών ανήλθε σε 20.545.

Νέοι περιορισμοί για τις περιοχές του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ στον Καναδά, οι οποίες τίθενται στο ύψιστο επίπεδο κόκκινου συναγερμού για 28 μέρες, ανακοινώθηκαν χτες.

Στην Ισπανία η κυβέρνηση ενέκρινε παράταση έως τις 31 Γενάρη του 2021 του προγράμματος «Για την προσωρινή αναστολή εργασίας» (ERTE), που επιδοτεί σήμερα επιχειρηματικούς ομίλους που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Σύμφωνα με στοιχεία του Αυγούστου, περισσότεροι από 800.000 εργαζόμενοι συνεχίζουν να εντάσσονται στο πρόγραμμα ERTE.

Στο μεταξύ, έρευνα από το «King's College London» δείχνει πως στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο το 11% των ατόμων που έρχονται σε επαφή με κάποιον που έχει λάβει θετικό αποτέλεσμα για την Covid-19 είναι σε καραντίνα και μόλις το 18% εκείνων που εμφανίζουν συμπτώματα μένουν σπίτι τους και αυτοπεριορίζονται παρακολουθώντας τα συμπτώματα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org