Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσπαθεί να «σβήσει» τις πραγματικές αιτίες και υπόσχεται ψίχουλα

Η κυβερνητική κουστωδία επισκέφτηκε και υποσχέθηκε τα ίδια ανεπαρκή μέτρα που στην κυριολεξία οδηγούν τους πληγέντες σε απόγνωση

INTIME NEWS

Η κυβερνητική κουστωδία επισκέφτηκε και υποσχέθηκε τα ίδια ανεπαρκή μέτρα που στην κυριολεξία οδηγούν τους πληγέντες σε απόγνωση
Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλία, προσπαθούν να βγουν από το βούρκο της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων, που όλα αυτά τα χρόνια άφησαν χωρίς τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα την περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε, χτες, από την Καρδίτσα, το «γνωστό» ανεπαρκές πακέτο μέτρων που κυριολεκτικά αποτελεί εμπαιγμό για τους πληγέντες.

Μιλώντας σε κατοίκους και ωθώντας τους εμμέσως να κατεβάσουν τον πήχη των προσδοκιών, είπε: «Αντιμετωπίζουμε ουκ ολίγα ανοιχτά μέτωπα αυτήν την εποχή. Τον κορονοϊό, Μεταναστευτικό, ανοιχτά εθνικά ζητήματα, τις συνέπειες στην οικονομία από την πανδημία. Μας προέκυψε αυτή η φυσική καταστροφή. Θα την αντιμετωπίσουμε. Να έχετε εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής και στο κράτος (...) Αλλά να εμπιστευτείτε και εσείς και να κλείσω με αυτό και με τις δικές σας δυνατότητες», έσπευσε να προσθέσει, μετακυλίοντάς τους μερίδιο της ευθύνης αποκατάστασης και στοιχίζοντάς τους, ταυτόχρονα, στα νέα σχέδια του κεφαλαίου για την περιοχή. Με άλλα λόγια, η λογική της «ατομικής ευθύνης» και στην αποκατάσταση των ζημιών...!

Την ίδια ώρα ουσιαστικά παραδεχόταν ότι τα πολυδιαφημισμένα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν καλύπτουν το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Υπάρχει το πρώτο πακέτο των 5.000 και των 8.000 ευρώ για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, ξέρουμε όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα είναι αρκετό», είπε.

Επίσης, ενώ είναι γνωστές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που εδώ και δεκαετίες δεν προχωρούν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση απαραίτητων σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών για την προστασία των κατοίκων, των αγροτών και των οικογενειών τους, ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως κάνουν διαχρονικά όλοι οι κυβερνώντες σε τέτοιες περιπτώσεις, επανέφερε τη θεωρία του ...κακού μας του καιρού: «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο. Δυστυχώς αυτά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα με την κλιματική αλλαγή θα αρχίσουν να γίνονται πιο συχνά», είπε.

Επισκεπτόμενος και το Μουζάκι, σε δηλώσεις του είπε: «Είχαμε προειδοποιήσει πριν από το φαινόμενο», σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της ανύπαρκτης αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Καμπανάκι βαρούν και όσα είπε για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τάζοντάς τους «ταχύτατη αποζημίωση» από τον ΕΛΓΑ παραπέμποντας μάλιστα στην «εμπειρία της Εύβοιας», που, όπως είπε, «μας έδειξε ότι μπορούμε να κινηθούμε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ό,τι στο παρελθόν». Η ταχύτητα που επικαλείται, δεν κρύβει το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αντίστοιχα μέτρα στην Εύβοια ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις σοδειές κάτω των 500 τ.μ. ανά είδος καλλιέργειας. Δεν αποζημιώνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό και εργαλεία που καταστράφηκαν. Δεν αποζημιώνει για τον καθαρισμό των εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης που μπαζώθηκαν από λάσπη, άμμο και φερτά υλικά ή υπέστησαν διάβρωση και αποχωμάτωση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τους αγρότες(2024-02-06 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από βροχοπτώσεις και χαλάζι(2022-06-01 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν στο 100% οι πλημμυροπαθείς αγρότες στην Ηλεία(2021-11-17 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από το μπουρίνι και το χαλάζι(2021-07-20 00:00:00.0)
Μεγάλες οι ζημιές σε καλλιέργειες από βροχοπτώσεις και χαλάζι(2021-06-03 00:00:00.0)
Σε αδιέξοδο οι βιοπαλαιστές αγρότες μετά τον νέο παγετό(2021-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ