Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτόφωρη διαδικασία για τους «αρνητές της μάσκας»

Να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και να απειλούνται με φυλάκιση ενός χρόνου όσοι συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες του «κινήματος κατά της μάσκας» και προκαλούν σύγχυση στους πολίτες εν μέσω πανδημίας, ζήτησε χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας.

Με δύο εγκυκλίους του προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας ζητά να συλλαμβάνονται ακόμα και όσοι «υποκινούν μέσω του διαδικτύου» και να οδηγούνται στο αυτόφωρο «οι αρνητές της μάσκας και οι υποκινητές τους».

Παράλληλα ο εισαγγελέας στο «δίκαιο της ανάγκης» ζητά την εγρήγορση από τους εισαγγελείς τόσο απέναντι στο «κίνημα κατά της μάσκας» όσο και στις καταλήψεις στα σχολεία, που «βρίθουν από μιμητές του εν λόγω κινήματος».

Και αυτή η εισαγγελική παρέμβαση, που περιλαμβάνει και τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ρίχνει λάδι στη φωτιά και εξυπηρετεί την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση να ταυτίσει προβοκατόρικα τα δίκαια μαθητικά αιτήματα με τους «αρνητές της μάσκας». Τους οποίους άλλωστε η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως το καλύτερο άλλοθι προκειμένου να υλοποιήσει την επικίνδυνη πολιτική της και να εντείνει την προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ