Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΕΕΔΥΕ
Κανένας Ελληνας στρατιώτης στο Αφγανιστάν

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί τον ελληνικό λαό να συσπειρωθεί και να συνταχθεί με τα μαχόμενα κινήματα σε αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση η οποία, όπως τονίζεται στο κείμενο, για άλλη μια φορά, πιστή στα κελεύσματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να στείλει ελληνική μονάδα στο Αφγανιστάν μέχρι τα μέσα Γενάρη, επιβεβαιώνοντας την άμεση συμμετοχή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Αφγανιστάν με πρόσχημα την πάταξη της «τρομοκρατίας». Ο ελληνικός λαός, επισημαίνεται στη συνέχεια, δεν ξεχνά ότι η ελληνική κυβέρνηση τάχθηκε εκ των προτέρων στο πλευρό των ΗΠΑ. Κήρυξε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν με την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ.

Συμμετείχε από την αρχή, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσης, «στις στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας, με την παραχώρηση των διευκολύνσεων στις ΗΠΑ. Από την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και τώρα στο Αφγανιστάν, ο ελληνικός λαός δεν κέρδισε τίποτα. Αντίθετα κέρδισαν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».

Την ίδια ώρα, τονίζεται στο κείμενο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας καταργήθηκαν. Το Αιγαίο παραδίδεται στο ΝΑΤΟ, στο στρατηγείο της Νάπολης. Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 1,7 τρισεκατομμυρίων δραχμών, χρηματοδοτώντας έτσι τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αφού οι ένοπλες δυνάμεις συγκροτούνται έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και στα επιθετικά του σχέδια. Ο στρατός από το καθήκον της άμυνας και της προστασίας των συνόρων που είχε, μετατρέπεται τώρα σε επιθετικό. Τα παιδιά του ελληνικού λαού καλούνται να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Μπροστά στην επικίνδυνη για την ανθρωπότητα κατάσταση δεν υπάρχει ουδετερότητα.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους εργάτες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης να συσπειρωθούν και να συνταχθούν με τα μαχόμενα κινήματα.

  • Ολοι στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού.
  • Κανένας Ελληνας στρατιώτης στο Αφγανιστάν.
  • Διεύρυνση και όχι αφαίρεση των ατομικών και λαϊκών ελευθεριών.
  • Οχι στην τρομοκρατία του πολέμου - Οχι στον αυταρχισμό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ