Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
«Εργο εμπρηστών» οι καταστροφικές πυρκαγιές

ΣΙΔΝΕΪ.--

Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αυστραλίας συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται και απειλούν κατοικημένες περιοχές στο Σίδνεϊ, η αστυνομία έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τη σύλληψη αυτών που φέρονται να τις προκάλεσαν εκ προθέσεως.

Η τοπική κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας δημιούργησε μια ειδική ομάδα αστυνομικών για να ερευνήσουν τις αναφορές περί εμπρησμών που προκάλεσαν το μέτωπο των δεκάδων πυρκαγιών οι οποίες συνεχίζουν να καίνε δασικές αλλά και κατοικημένες εκτάσεις της Αυστραλίας. Η αστυνομία, σύμφωνα με το CNN, πιστεύει ότι τουλάχιστον 40 από τις 100 φωτιές στην περιοχή ήταν έργο εμπρηστών. Τοπικοί και ομοσπονδιακοί πολιτικοί χαρακτηρίζουν τους εμπρησμούς «απαράδεκτες πράξεις... για τις οποίες οι ένοχοι θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής, αν και δεκάδες πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία καθώς ο καπνός τούς προκάλεσε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Τουλάχιστον 150 κατοικίες έχουν καταστραφεί, το δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα 12.000 ιδιοκτησίες να μη διαθέτουν ηλεκτρισμό, και οι καιρικές συνθήκες - ζεστός ξηρός καιρός με ανέμους που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση - επιδεινώνουν τα πράγματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ