Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη!
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ.
  • Σήμερα στις 7 μ.μ. στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Από διαμαρτυρία στην ισραηλινή πρεσβεία που διοργάνωσε το 2018 η ΕΕΔΥΕ
Από διαμαρτυρία στην ισραηλινή πρεσβεία που διοργάνωσε το 2018 η ΕΕΔΥΕ
Σε μαζική - μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ καλεί αύριο Τετάρτη 1η Ιούλη στις 7 μ.μ. η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, καταγγέλλοντας τα σχέδια του κράτους - δολοφόνου, Ισραήλ, για την προσάρτηση στην επικράτειά του, από 1η Ιούλη, παλαιστινιακών εδαφών.

«Είναι κίνηση ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - και όχι μόνο - στη Μέση Ανατολή, με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους έναντι των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων», τονίζει η ΕΕΔΥΕ σε ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις "πλάτες" στο κράτος - δολοφόνο και τη μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής (Δεκέμβρης 2015) για αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης. Δεν αναιρείται από την όποια υποκριτική δήλωση "συμπάθειας" στο λαό της Παλαιστίνης».

«Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να δείξουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ρίχνουν λάδι σε φωτιά που ήδη καίει στην περιοχή», σημειώνει η ΕΕΔΥΕ στο κάλεσμά της και καλεί σε δράση ενάντια στα σχέδια Ισραήλ - ΗΠΑ και μαχητική συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματά του για άμεσο τερματισμό της κατοχής, κατάργηση των εποικισμών, δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, απελευθέρωση των αγωνιστών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Ανακοίνωση συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια Ισραήλ - ΗΠΑ διοργανώνει στο προξενείο των ΗΠΑ, σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ., η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org