Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διαψεύδουν δημοσίευμα για ρωσική «δωροδοκία» Ταλιμπάν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times» (ΝΥΤ) ότι η Ρωσία πλήρωνε «διακριτικά» μαχητές προσκείμενους στους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες ή στρατιώτες των κρατών - μελών του NATO στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, κανείς δεν ενημέρωσε τον ίδιο, τον αντιπρόεδρο Μ. Πενς ή τον προσωπάρχη Μ. Μέντοους «για τις φερόμενες επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων μας στο Αφγανιστάν από τους Ρώσους», ενώ πρόσθεσε πως «οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν θεώρησαν αυτές τις πληροφορίες αξιόπιστες και για αυτό δεν τις ανέφεραν».

Η εφημερίδα δεν αναφέρει πόσοι από τους 20 θανάτους Αμερικανών οι οποίοι έπεσαν στα πεδία των μαχών στο Αφγανιστάν το 2019 συνδέονταν με αυτήν την «επιχείρηση», ενώ ισχυρίζεται πως οι πληροφορίες μοιράστηκαν με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι στρατιωτικοί του οποίου ήταν επίσης «στόχοι».

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «ψέματα» τους ισχυρισμούς των NYT.

Στο μεταξύ, χτες, τουλάχιστον 23 άμαχοι - και παιδιά - σκοτώθηκαν στη νότια επαρχία του Αφγανιστάν Χελμάντ και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ρουκέτες έπληξαν αγορά βοοειδών, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν. Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για την επίθεση στην αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ