Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Πακέτο στήριξης 3,4 δισ. ευρώ στην KLM

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ύψους 3,4 δισ. ευρώ για τον ολλανδικό βραχίονα της «Air France» - KLM, μετά από πολύμηνα παζάρια με τη γαλλική κυβέρνηση αναφορικά με το ρόλο του κάθε κράτους στη συμφωνία διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας, η οποία προέκυψε από συγχώνευση το 2004.

Τον Απρίλη η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πακέτο διάσωσης ύψους 7 δισ. ευρώ για την «Air France».

Μάλιστα, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης, η ολλανδική κυβέρνηση θα διορίσει παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της KLM για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την ολλανδική θυγατρική, ενώ θα προχωρήσει και σε αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, όπως περικοπή μισθών και λειτουργικών εξόδων, πάγωμα στα μπόνους κ.ά.

Η ολλανδική βοήθεια θα διασφαλίσει ότι η KLM μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον έως το 2021 και η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια εάν χρειαστεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Βόπκε Χούκστρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η KLM θα λάβει 2,4 δισ. ευρώ σε τραπεζικά δάνεια με εγγυήσεις και 1 δισ. ευρώ σε απευθείας δάνειο, τα οποία προέρχονται από μια κοινοπραξία 11 ξένων και εγχώριων τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ