Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης στον κλάδο

Κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου«που θέλουν να ορθώσουμε τείχος αντίστασης στη νέα αντεργατική λαίλαπα» να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που οργανώνει αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β), απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι τρόποι αγωνιστικής δράσης ενάντια στη συντονισμένη επίθεση των εργοδοτών του κλάδου, οι οποίοι «αξιοποιούν στο έπακρο τους νόμους που περνούν οι κυβερνήσεις, ως γνήσιοι πολιτικοί εκπρόσωποί τους».

«Με εμπλουτισμένο το πλαίσιο μας, μπροστά στις νέες συνθήκες να δώσουμε και εμείς συντονισμένη απάντηση με τη δράση μας», καλεί το ΣΕΤΗΠ, «με όπλο μας το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης και κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου».

Μια μέρα μετά, την Πέμπτη 25/6, το ΣΕΤΗΠ οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110), τονίζοντας ότι «μπροστά στα αντεργατικά σχέδια που επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΤΕ με τις αποσχίσεις έργου, οφείλουμε να οργανώσουμε το δικό μας σχέδιο υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας».

Το ΣΕΤΗΠ αναφέρει ότι ο όμιλος ΟΤΕ «ανακοίνωσε το σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου, τη δημιουργία δηλαδή νέων θυγατρικών που θα του εξασφαλίσει "την ευελιξία να ανταποκριθεί στη νέα κανονικότητα" (...) Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουμε ήδη πάρει μία γεύση αυτής της "ανάγκης για ευελιξία" όλη την προηγούμενη περίοδο», όπως είναι οι τεχνικοί που στέλνονταν για εργασία στα σπίτια των συνδρομητών χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, η διαδικασία «αξιολόγησης», «το όργιο τρομοκράτησης και απειλών προς τους εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα, για να υπογράψουν την "εθελούσια" απόλυσή τους», η επιβολή σπαστού ωραρίου στα καταστήματα, η γενικευμένη εφαρμογή της τηλεργασίας κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για συγκέντρωση στο συνέδριο της Ομοσπονδίας(31/10/2019)
Δράσεις για την ενιαία αγωνιστική δράση του κλάδου(30/10/2019)
Πετυχημένες οι χτεσινές απεργίες σε «Forthnet» και «Wind»(12/12/2014)
Αγώνας και ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο(2/12/2014)
Δράσεις για την απεργία(29/11/2011)
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς(2/3/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org