Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για την καθαριότητα των σχολείων

Σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε υπουργεία, δήμους, Σχολικές Επιτροπές, μαζί με Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, καλούν τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Λάρισας και Μαγνησίας.

Στην Αθήνα, την Πέμπτη 25/6, στις 2 μ.μ., θα γίνει κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

«9.500 καθαρίστριες σε όλη τη χώρα, εργαζόμενοι των εξευτελιστικών μισθών που ξεκινούν από 80 ευρώ το μήνα, βρισκόμαστε ξανά "στον αέρα". Μας τάζουν ισότητα αλλά μας αντιμετωπίζουν ως κόστος», καταγγέλλουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα τρία σωματεία.

Οπως υπενθυμίζουν, οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Ιούνη και οι εργαζόμενες δεν γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά από την 1η Σεπτέμβρη, με τι όρους και για πόσο χρονικό διάστημα.

Τα τρία σωματεία αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε νέα κινητοποίηση, μετά το... φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκαν οι συσκέψεις προέδρων σωματείων στην καθαριότητα, στις οποίες κάλεσε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΙΥΕ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στις συγκεκριμένες συσκέψεις, οι ίδιες δυνάμεις που τις συγκάλεσαν έλαμψαν διά της απουσίας τους. «Δεν θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων», τονίζουν τα σωματεία και καταγγέλλουν την υπονόμευση «κάθε δυνατότητας οργάνωσης αγώνα του κλάδου».

«Εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε!», ξεκαθαρίζουν και καλούν τα σωματεία καθαριστριών και τις Επιτροπές Αγώνα να βγουν μπροστά, τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, τα εργατικά σωματεία να στηρίξουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

«Με πανδημία ή χωρίς πανδημία η καθαριότητα στα σχολεία είναι αναγκαία καθημερινά, πριν και μετά το μάθημα, σε κάθε διάλειμμα. Η σχολική καθαριότητα δεν είναι ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών», σημειώνουν και προσθέτουν: «Είναι ευθύνη του κράτους, είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να δικαιώσουν άμεσα το πάγιο αίτημά μας, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ