Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Καταγγέλλει προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Την προσπάθεια της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία της «Αφοί Βλάχου» καταγγέλλει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, καθώς μετά από μήνυσή της καλούνται σε προανάκριση ο πρόεδρος του Συνδικάτου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, στις 30 Ιούνη.

Οπως επισημαίνει το Συνδικάτο, «αυτή η προσπάθεια της εργοδοσίας αποβλέπει στο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Είναι ξεκάθαρα εκδικητική απέναντί τους για την ηρωική δεκαήμερη απεργία, που έδωσαν παλικαρίσια πέρυσι το καλοκαίρι και κέρδισαν την επαναπρόσληψη του ενοικιαζόμενου συναδέλφου τους».

«Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας της "Αφοί Βλάχου" είναι ψευδείς, ανυπόστατοι και συκοφαντικοί», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο σε αγωνιστική επαγρύπνηση. «Τώρα είναι ώρα να βγάλουν συμπεράσματα ακόμα και οι πιο καλόπιστοι συνάδελφοι προς την εργοδοσία. Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, η εργοδοσία θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο εργοστάσιο», υπογραμμίζει.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις για την απάντηση που θα δώσουν, στη συνέλευσή τους στο χώρο του εργοστασίου, την Πέμπτη 25/6.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ