Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΟΕΝΓΕ
Αμεση επίταξη των διαθέσιμων εναέριων μέσων για αεροδιακομιδές

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας με αφορμή την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση

Την επίταξη του συνόλου των διαθέσιμων εναέριων μέσων μεταφοράς και την ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αεροδιακομιδών απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για «την τροποποίηση της σύμβασης του κράτους με το ίδρυμα Νιάρχου».

Οπως διευκρινίζει η ΟΕΝΓΕ, η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που προβλέπει ότι «σε περίπτωση μη διάθεσης ή ανεπάρκειας των διαθέσιμων εναέριων μέσων μεταφοράς, λόγω του πλήθους και της αυξημένης συχνότητας περιστατικών αερομεταφοράς ασθενών, προβλέπεται η δυνατότητα επίταξης ιδιωτικού εναέριου μέσου από τα εγγεγραμμένα στον κατάλογο, για τα οποία θα καταβάλλεται αποζημίωση χρήσης, καθώς και αμοιβή χειριστή».

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντί για την αναγκαία πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, αντί για την ανάπτυξη και στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, τον εξοπλισμό με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή του ρημαγμένου από στόλο και πληρώματα ΕΚΑΒ, διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να αρμέξει ο ιδιωτικός τομέας και να ενισχυθεί με "ζεστό" κρατικό χρήμα και χρήματα των ασφαλισμένων», τονίζει η Ομοσπονδία και απαιτεί:

1. Την πραγματική επίταξη του συνόλου των διαθέσιμων εναέριων μέσων μεταφοράς και την ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο.

2. Την οργάνωση (επιτέλους) σύγχρονης και πλήρους υπηρεσίας αεροδιακομιδών στο ΕΚΑΒ, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (πιλότους, τεχνικούς, ιπτάμενους γιατρούς και διασώστες) και με τα αναγκαία πτητικά μέσα (σύγχρονα ασθενοφόρα ελικόπτερα παντός καιρού).

3. Την πλήρη ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό του συνόλου των μέσων άμεσης επέμβασης και διακομιδής πασχόντων (ασθενοφόρα, κινητές μονάδες επείγουσας ιατρικής, μοτοσικλέτες, πτητικά μέσα - ελικόπτερα).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ