Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην Πάτρα και πολλές ακόμα πόλεις

Γιγαντοπανό άπλωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Γιγαντοπανό άπλωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Σε ένα μαχητικό συλλαλητήριο, οι εργαζόμενοι της Πάτρας μαζί με το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του λαϊκού κινήματος της πόλης βροντοφώναξαν τα συνθήματα των χτεσινών κινητοποιήσεων.

Στην κεντρική ομιλία ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι «δεν μπορούν να κρατήσουν κλειστά τα στόματά μας. Δεν τα κρατήσαμε κλειστά τον καιρό της πανδημίας, δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης να παραχωρήσει τα πάντα στους μεγάλους επιχειρηματίες».

Δίνοντας μάλιστα το σύνθημα για να ξεκινήσει το συλλαλητήριο, σημείωσε ότι «ο οργανωμένος αγώνας είναι μονόδρομος». «Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του. Ολοι μαζί έχουμε τη δύναμη, όχι μόνο να κρατήσουμε αυτά που έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα, αλλά και να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά». «Σε κάθε επίθεση που θα κάνουν στη ζωή μας, θα παίρνουν δυναμική απάντηση, δεν πρόκειται ποτέ κανείς να μας χαρίσει τίποτα. Το κάστρο για να το κατακτήσεις θέλει αγώνα, θέλει μάχη και μόνο με το σπαθί σου μπορείς να το κάνεις». Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, ο Γιάννης Κογιώνης, πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού Πάτρας, και ο Βασίλης Βασιλείου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Πάτρα
Πάτρα
Επίσης, συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Στο Αγρίνιο, όπου πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μίλησε στη συγκέντρωση ο Δημήτρης Δήμας, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου.

Δυναμικό και με μεγάλη συμμετοχή ήταν το συλλαλητήριο των συνδικάτων και στην Καλαμάτα, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Υδρευσης Αποχέτευσης ν. Μεσσηνίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης, που συμμετείχε με αντιπροσωπεία.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα έδωσαν δυναμικό «παρών» στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν τα ταξικά σωματεία του νησιού, με το Εργατικό Κέντρο να δίνει από το πρωί τον τόνο των κινητοποιήσεων μέσα από ένα πελώριο πανό, που συμπύκνωνε το αίτημα των χιλιάδων διαδηλωτών: «Τώρα να πληρώσουν κράτος και αφεντικά». Στην Αρτα ένα ογκώδες συλλαλητήριο διέσχισε τους δρόμους της πόλης, με επικεφαλής τους συγγενείς του νεκρού 29χρονου ηλεκτρολόγου από τη βιομηχανία «Ηπειρος». Το πανό που κρατούσαν στα χεριά τους μαρτυρούσε: «Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών. Στην "Ηπειρος" σκοτώθηκε ο Χρήστος». Στα Γιάννενα, στο πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου ξεχώρισε η συμμετοχή των σχολικών τροχονόμων με τα κίτρινα γιλέκα και τις σφυρίχτρες τους. Μαχητικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Πρέβεζα, Λευκάδα, Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά.

Στην Κρήτη

Αρτα
Αρτα
Με το σύνθημα «Κανονικότητα δεν είναι η σκλαβιά. Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά», διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στο Ηράκλειο. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στην Κρήτη, συγκεντρώσεις έγιναν στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στον Αγιο Νικόλαο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ