Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η φωνή των αγωνιζόμενων εργαζομένων στις ΗΠΑ στη συγκέντρωση

Χαιρετίζοντας, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Cliff Smith, γραμματέας του Συνδικάτου Κατασκευών Λος Αντζελες Roofers Union Local 36, μετέφερε τη φωνή των εργαζομένων που παλεύουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το Συνδικάτο, όπως ανέφερε, έγινε το προηγούμενο διάστημα μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας «για να πάρουμε τη θέση μας στον διεθνή αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στον μονοπωλιακό καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό».

«Ο αγώνας των μαύρων για απελευθέρωση και ισότητα στη χώρα μας έχει ξυπνήσει τον κοιμισμένο γίγαντα της εργατικής μας τάξης», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι διαδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης ρίχνουν «στο φως της ντροπής τις χρεοκοπημένες ηγεσίες κάθε εκλεγμένου αξιωματούχου και συνδικαλιστή ηγέτη των ΗΠΑ που δεν προστατεύει τα συμφέροντα των Μαύρων Αμερικανών και των εργαζομένων στη χώρα μας».

«Με το παράδειγμά σας αναδεικνύετε ότι η επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων», τόνισε και υπογράμμισε πως η κινητοποίηση στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους των ΗΠΑ «ότι έχουμε συμμάχους σε όλο τον κόσμο που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μαζί μας και περιμένουν να μπούμε στον αγώνα».

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του συνδικαλιστή από τις ΗΠΑ, στην εξέδρα βρέθηκαν μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που έκλεισαν την αυλαία της συγκέντρωσης με δύο τραγούδια, ένα γραμμένο με αφορμή τον ρατσισμό και τις διακρίσεις που κόστισαν ζωές ανθρώπων λόγω του χρώματος του δέρματός τους και ένα που γέμισε το Σύνταγμα με τους μπλουζ ήχους της «μαύρης» Αμερικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ