Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Aλλα 20 κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοινώθηκαν χτες από τον ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 3.088. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 237.276 κλινικά δείγματα, 14 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Και χτες δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να παραμένει στους 183.

Λήψη έκτακτων μέτρων στην Ξάνθη

Στο μεταξύ, μετά την επιβεβαίωση 15 νέων θετικών κρουσμάτων στην Ξάνθη αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων, σε πρώτη φάση έως τις 19/6, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, για την ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης αποφασίστηκαν τα εξής: Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα. Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου.

Ειδικά στην κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης θα ισχύουν τα εξής μέτρα: Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων - συναθροίσεων, πλην εντός οικογένειας. Απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 7 π.μ. Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες, όπως και κατά την τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων. Αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών. Ελάχιστη απαραίτητη δραστηριότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ