Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαιτούν δημόσιο Νοσοκομείο και στελέχωση των Κέντρων Υγείας

Από τη σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου
Από τη σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η σύσκεψη σωματείων και φορέων της Ανατολικής Αττικής, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, με θέμα την οργάνωση της πάλης για τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.

Στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στην περιοχή στις υπάρχουσες δομές Υγείας, αλλά και στη μη ύπαρξη δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μάης Μέντης. Τόνισε ότι είναι παραπάνω από αναγκαία η ύπαρξη δημόσιου Νοσοκομείου, όπως και η γενναία στελέχωση των Κέντρων Υγείας, σε μια περιοχή που χωριά μετατράπηκαν σε εργατουπόλεις, που υπάρχουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια επιβάτες, δύο λιμάνια, δεκάδες βιομηχανικές ζώνες και πάρκα, σε μια περιοχή που ζουν και δουλεύουν χιλιάδες εργάτες γης, που παραθερίζουν πάρα πολλές λαϊκές οικογένειες του Λεκανοπεδίου.

Κάλεσε «κάθε σωματείο, κάθε μαζικό φορέα της Ανατολικής Αττικής να συζητήσει στα Διοικητικά Συμβούλια, σε συνελεύσεις, τη συμμετοχή του σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, να αποφασίσει τη συμμετοχή του με εκπρόσωπο που θα ορίσει ο ίδιος στη συντονιστική επιτροπή, την οποία επιδιώκουμε να φτιάξουμε, να συζητήσει και να κουβεντιάσει το πλαίσιο, να το εμπλουτίσει με αιτήματα που αφορούν το χώρο του. Τονίζουμε ξανά ότι αυτή η προσπάθεια είναι μια σοβαρή υποδομή για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Ανατολικής Αττικής, όχι μόνο για το ζήτημα της Υγείας, αλλά και για τη λαίλαπα που θα ζήσουμε μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση».


Στη σύσκεψη μίλησαν ακόμα η Νατάσα Καμπέλη, εκ μέρους του ΔΣ της ΟΓΕ, ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης, από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου, ο Παναγιώτης Κατάρας, από την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ο Στέργιος Σούκος, από το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Δήμητρα Χασιώτου, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, ο Μάνος Μυλωνάς, από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αεροδρομίου Αθηνών, ο Αντώνης Παμφίλης, από την Ενωση Γονέων Παλλήνης, καθώς και εκπρόσωποι από τις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ της περιοχής. Παρέμβαση έκανε ο Νίκος Χονδρόπουλος, γιατρός στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από τα εξής σωματεία και φορείς: Σωματεία Οικοδόμων Λαυρεωτικής, Εργαζομένων «Select Service», Εργαζομένων ομίλου «Intracom», Εργαζομένων «Boehringer», Εργαζομένων DHL, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αεροδρομίου, από τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής και Αρτέμιδας, τις Ομάδες Γυναικών Κορωπίου, Παιανίας, Παλλήνης - Γέρακα, Σπάτων - Αρτέμιδας, Ν. Μάκρης - Μαραθώνα, τις Ενώσεις Γονέων Αρτέμιδας, Παλλήνης και Μαραθώνα, τον Σύλλογο Γονέων 3ου Δημοτικού Παλλήνης, το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακός Λαυρίου και τον Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου.

Αλλες δράσεις συνδικάτων και φορέων για την Υγεία
  • Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων, επιστημόνων, γυναικών, νεολαίας, πολιτιστικούς, αθλητικά σωματεία και ομάδες σε διαδοχικές συσκέψεις που θα γίνουν σήμερα στο Καρλόβασι, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του δήμου, και αύριο στο Βαθύ, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων και μαζικοί φορείς του δήμου της Αθήνας προχωρούν σήμερα το πρωί σε εξορμήσεις κι άλλες δράσεις σε δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Στο Αιγάλεω, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων και φορείς της περιοχής προχωρούν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω (πρώην ΙΚΑ), στις 10 π.μ. Τη Δευτέρα 15/6 οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο «Λοιμωδών», στις 10 π.μ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org