Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά

Κινητοποίηση χτες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» στο Μαρούσι πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στις 31 Οκτώβρη, πετώντας στο δρόμο περίπου 100 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης, έχουν απορρίψει τις προτάσεις της εργοδοσίας που τους καλεί να επιλέξουν μέχρι τις 8 Ιούνη τον τρόπο που θα απολυθούν.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου, η οποία διαβάστηκε και από τον πρόεδρό του, Γ. Παλαιολόγο, κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Το καπιταλιστικό κέρδος είναι το αποκλειστικό κριτήριο με το οποίο ανοίγει ή κλείνει μια επιχείρηση και το αποτέλεσμα στην προκειμένη περίπτωση είναι να κλείνει ένα εργοστάσιο που η υποδομή του, τα μέσα παραγωγής, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του εργατικού δυναμικού θα μπορούσαν να είναι πολύτιμα για τη λαϊκή ευημερία», όμως τώρα θα γίνει «ένα ακόμα κουφάρι, ενώ η πείρα και η εξειδίκευση των εργαζομένων θα χαθούν».

Ενάντια σε κάθε μοιρολατρία, το σωματείο ξεκαθαρίζει: «Εχοντας στο πλευρό μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα (...) η φωνή μας θα ακουστεί παντού».

Αλληλεγγύη από συνδικάτα και φορείς

Στη χτεσινή κινητοποίηση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Συνδικάτων Μετάλλου Αττικής, Μετάλλου Βοιωτίας, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Τύπου και Χάρτου, καθώς και των Συλλόγων Γυναικών Αμαρουσίου και Πεύκης.

Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Χαιρετισμούς στην κινητοποίηση, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας, απηύθυναν ο πρόεδρος του παραρτήματος Αθήνας του Συνδικάτου Μετάλλου, Παναγιώτης Βασιλός, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, Θανάσης Φωτόπουλος, ο Σάββας Σαξανίδης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, και η Αντωνία Μακρή, εκλεγμένη με τη ΔΑΣ στο επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «Siemens».

Σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την παραπέρα δράση τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμούν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου(25/7/2017)
Υπογράφουν το κάλεσμα(29/7/2016)
Παρέμβαση χτες από ταξικά συνδικάτα(6/8/2010)
Αλληλεγγύη στους ιδιοκτήτες φορτηγών(31/7/2010)
Κάθε ώρα, κάθε μέρα, πολύτιμη για την οργάνωση της απεργίας(25/3/2004)
Συσκέψεις ΕΣΑΚ Ενδυσης και Μετάλλου(26/11/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org