Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δεν μείναμε σιωπηλοί - δυναμώνουμε τον αγώνα μας

Νέο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης βάζουν μπροστά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας και των συντάξεων.

Σε συνεδρίασή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συζήτησε (ΣΕΑ) τα προβλήματα των συνταξιούχων, την κατάσταση που προέκυψε από την πανδημία και τη συνέχεια των παρεμβάσεων του συνταξιουχικού κινήματος.

Παρότι οι συνταξιούχοι είναι ευάλωτη ομάδα και η δράση των οργανώσεών τους ήταν αντικειμενικά πιο περιορισμένη στο διάστημα της δίμηνης καραντίνας, η ΣΕΑ υπογραμμίζει: «Δεν μείναμε όμως σιωπηλοί. Ολο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι από τις Ομοσπονδίες είχαν επαφή με τα σωματεία, και τα σωματεία μας με τους συναδέλφους - μέλη τους. Βγήκαν υπομνήματα για τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης, καθώς και δελτία Τύπου και εγκύκλιοι για τα προβλήματα, τις πρωτοβουλίες μας, που αξιοποιήθηκαν από τα σωματεία μας (...) Τα συνθήματά μας "Δεν μένουμε σιωπηλοί, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας και αναπτύσσουμε τη δράση μας" βοήθησαν, δραστηριοποίησαν κόσμο και υποχρέωσαν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα».

Για το επόμενο διάστημα, παίρνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των συνταξιούχων, η ΣΕΑ προγραμματίζει τα εξής:

  • Στις αρχές Ιούνη, συνέντευξη Τύπου με βάση τα προβλήματα της Υγείας, τις καθυστερήσεις καταβολής των συντάξεων και τα γενικότερα συνταξιουχικά προβλήματα.
  • Μέσα στον Ιούνη θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις όλων των σωματείων με βάση τα παραπάνω προβλήματα. Επίσης θα συνεδριάσουν όλα τα όργανα του συνταξιουχικού κινήματος.
  • Θα στείλει εκ νέου αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία με επικαιροποίησή τους, για την Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την αποκατάσταση κύριων και επικουρικών συντάξεων, για λύση στο πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων της καταβολής τους, για τα προγράμματα κοινωνικού - θεραπευτικού τουρισμού.
  • Τα σωματεία θα βγάλουν ανακοινώσεις που θα εμπλουτίζονται και με τα τοπικά ζητήματα και τα προβλήματα των τεράστιων ελλείψεων που ήρθαν στην επιφάνεια με την πανδημία. Τα υπομνήματά τους θα στέλνονται στα αντίστοιχα υπουργεία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ