Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρεμβάσεις για το 5ήμερο - 8ωρο στις φαρμακαποθήκες

Από την κινητοποίηση στον Κολωνό
Από την κινητοποίηση στον Κολωνό
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), για την υπεράσπιση του κατακτημένου δικαιώματος για 8ωρη - 5ήμερη εργασία. Το κλαδικό Συνδικάτο είχε κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για τις φαρμακαποθήκες που επιδιώκουν άνοιγμα τα Σάββατα χωρίς να διημερεύουν, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη δημοτική αρχή της Αθήνας για την απόφασή της να χορηγήσει σχετική άδεια λειτουργίας.

Στον Κολωνό, στη φαρμακαποθήκη της «Φαρμασέρβις», όπου πραγματοποιήθηκαν στάση εργασίας και κινητοποίηση, κανένας από τους εργαζόμενους δεν μπήκε για δουλειά. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών Αθήνας της ΟΓΕ.

«Στην πανδημία ο κλάδος είχε αύξηση του τζίρου κατά 20% και οι εργαζόμενοι δούλευαν κι εξακολουθούν να δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης, ο ένας πάνω στον άλλο. Οι εργαζόμενοι του κλάδου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν φταίει το 8ωρο και 5ήμερο που υπήρχαν ελλειπτικά φάρμακα, δεν υπήρχαν γάντια, μάσκες. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων αποδείχθηκε ότι η "απελευθέρωση" του ωραρίου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιες οι φαρμακοβιομηχανίες και οι φαρμακέμποροι, όπως οι παράλληλες εξαγωγές. Είναι πάγια επιδίωξη των εργοδοτών να καταργήσουν το 8ωρο - 5ήμερο, για να έχουν πιο φτηνούς εργαζόμενους, "ευέλικτους" προς όφελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των κερδών», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Στάθης Σταθουλόπουλος, και κάλεσε τους εργαζόμενους να εγγραφούν στο Συνδικάτο, να δώσουν ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία για το συλλογικά κατακτημένο δικαίωμα 8ωρης δουλειάς, Δευτέρα με Παρασκευή.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και εξορμήσεις έγιναν με απόφαση του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας και σε 4 ακόμα φαρμακαποθήκες της Αττικής που επιδιώκουν αντίστοιχο άνοιγμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ