Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Κινητοποίηση με αίτημα την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κύμα έντονων αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόπειρα της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας να ακυρώσει την προοπτική ανέγερσης του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού και να παραχωρήσει το σχετικό οικόπεδο στη Μητρόπολη, προκειμένου αυτή να χτίσει στον ίδιο χώρο ...δικό της ιδιωτικό παιδικό σταθμό!

Για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας (μέλος της ΟΓΕ) έχει συγκεντρώσει δεκάδες υπογραφές, ζητώντας την άμεση ανέγερση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδου του δήμου, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και διαδικτυακά.

Χτες η Ομάδα Γυναικών και το Σωματείο Συνταξιούχων πραγματοποίησαν σχετική παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Νίκος Σερετάκης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν ότι η δημοτική αρχή ΝΔ - ΚΙΝΑΛ του Γ. Βούρου, αντί να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε με ευθύνη του δήμου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, προετοιμάζει ένα ακόμα πλήγμα στη δημόσια δωρεάν Προσχολική Αγωγή πίσω από την πλάτη των δημοτών.

Στη μεθόδευση της δημοτικής αρχής έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους μέχρι στιγμής το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΠΑ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Νέου Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ