Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Oχι» στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Συνέλευση σωματείων και συλλόγων σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Γυναικών Δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Γυναικών Δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων
Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, από την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων που προωθούν ΕΕ - κυβέρνηση - επιχειρηματικοί όμιλοι, απηύθυναν οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Ευόσμου, Κορδελιού, Κουφαλίων, δήμου Δέλτα και Συκεών, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες.

Εκεί, μπροστά στο δημαρχείο Παύλου Μελά, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών ανέδειξαν τις ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που προώθησαν σταθερά τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων. Απαίτησαν να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότηση της καρκινογόνας καύσης RDF/SRF από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ. Ούτε σκέψη στο ενδεχόμενο καύσης απορριμματογενών αποβλήτων RDF και SRF σε κανένα σημείο της πόλης. Να απαλειφθεί από τον ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η δυνατότητα δημιουργίας μονάδων παραγωγής SRF/RDF.

Η Αθηνά Μπέλλου, εκ μέρους των Συλλόγων, αναφέρθηκε και στις ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης που έστρωσε το έδαφος για τις τρέχουσες εξελίξεις. «Οσο και αν εμφανίζονται ως "όψιμοι" εχθροί της καύσης, είναι αυτοί που προσπαθούν να περάσουν την καύση από διάφορα "παραθυράκια", όπως αυτή να γίνεται εκτός αστικού ιστού, με έλεγχο και μετρήσεις, με διαβούλευση κ.λπ.», είπε.

Τόνισε ότι καμία εγγύηση δεν δίνουν τα μεγάλα λόγια για διαβούλευση, για επιτροπές ειδικών, για οικονομική ανάπτυξη, για μέτρα ελέγχου. «Εγγύηση στον τιτάνιο αγώνα μας είναι η συσπείρωση κατοίκων, συλλόγων, σωματείων, το αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ στην καρκινογόνα καύση, η άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης απορριμμάτων στην πηγή, η επιμονή μας στην υπεράσπιση της υγείας μας, η αντίδρασή μας στην πολιτική που μαυρίζει τη ζωή μας για να γεμίζει τις τσέπες των βιομηχάνων και των μονοπωλίων».

Με τις θέσεις αυτές και το συνολικό πλαίσιο που καταθέτουν στο λαό της περιοχής και ιδιαίτερα στις γυναίκες, οι Σύλλογοι Γυναικών θα συμμετέχουν στη συνέλευση σωματείων και συλλόγων της Πρωτοβουλίας ενάντια στην καύση, που θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης στην περιοχή της Πολίχνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ