Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο δρόμο ακόμα και νεογέννητα παιδιά μετά από αστυνομική επιχείρηση

Στο δρόμο βρέθηκαν πρόσφυγες, ακόμα και νεογέννητα παιδιά, μετά από την αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, όπου ζούσαν περίπου 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 ανήλικοι, οικογένειες, Κούρδοι, αλλά και Αφρικανοί. Αυτοί οι άνθρωποι πετάχτηκαν στην πλατεία Εξαρχείων με τα πράγματά τους, όταν η Αστυνομία τούς ανάγκασε να εγκαταλείψουν το κτίριο. Ανάμεσά τους υπήρχαν νεογέννητα παιδιά, αλλά και ένα παιδί με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Τελικά, βρέθηκε προσωρινή λύση για τη στέγαση των προσφύγων. Εγκαταστάθηκαν προσωρινά σε διαμερίσματα σε Περιστέρι, Ν. Σμύρνη και αλλού. Μια οικογένεια στεγάστηκε από την αφγανική κοινότητα.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό πως η ΕΛ.ΑΣ. εκκένωσε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη από το 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από το κτίριο απομακρύνθηκαν περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Κονγκό, ενώ ανάμεσά τους ήταν και περισσότερα από 10 παιδιά. Ολοι τους επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της Αστυνομίας που τους μετέφεραν για ταυτοποίηση, προκειμένου είτε να απελαθούν είτε να μεταφερθούν σε κάποια δομή.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα άτομα που εντοπίστηκαν μέσα στην κατάληψη χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Αυτοί που δεν είχαν χαρτιά, οπότε μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια, οι αιτούντες άσυλο που μεταφέρθηκαν σε δομές και οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που αφέθηκαν στην τύχη τους, αφού δεν υπάρχουν για όλους αυτούς προγράμματα φιλοξενίας και ενσωμάτωσής τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ