Τετάρτη 29 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Προβληματισμοί για τους όρους επαναλειτουργίας των σχολείων

Σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με τους όρους επαναλειτουργίας των σχολείων θέτει με παρέμβασή της η Ενωση Γονέων Αγίας Παρασκευής, φωτίζοντας προβλήματα που προϋπήρχαν, αλλά τώρα λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Με "μέριμνα" του υπουργείου Εσωτερικών και "φροντίδα" του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία μας δεν διαθέτουν καθαριότητα κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Η καθαριότητα στα σχολεία ξεκινά μετά τη λήξη των μαθημάτων και την αποχώρηση μαθητών και εκπαιδευτικών». Παράλληλα η Ενωση αναφέρεται σε κτιριακά προβλήματα, σημειώνοντας: «Τα σχολεία μας φιλοξενούν πολλαπλάσιους μαθητές από αυτούς που θα έπρεπε βάσει των προδιαγραφών τους. Αίθουσες διδασκαλίας έχουν διχοτομηθεί προκειμένου να στεγάσουν τον διπλάσιο από τον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών, ενώ αποθηκευτικοί χώροι, κυλικεία, διάδρομοι έχουν ονοματιστεί αίθουσες διδασκαλίας και λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Υπάρχουν αίθουσες που δεν διαθέτουν παράθυρα για τον φυσικό αερισμό του χώρου».

Η Ενωση τονίζει ότι «είναι επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση οικοπέδων και την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ