Τετάρτη 29 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΓΑΛΛΙΑ
Εκτιμήσεις ότι οι θάνατοι είναι περισσότεροι κατά χιλιάδες

Τα θύματα της επιδημίας στη Γαλλία ξεπέρασαν τις 23.000, σύμφωνα με τα διαπιστωμένα περιστατικά, ενώ εκτιμήσεις υγειονομικών ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε αρκετές χιλιάδες παραπάνω, αφού θεωρείται βέβαιο ότι πάρα πολλά άτομα που κατέληξαν σπίτια τους από τη ασθένεια δεν καταγράφονται.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης ιατρών MG France, Ζακ Μπατιστονί, η Ενωση εκτιμά ότι υπάρχουν 9.000 περισσότεροι θάνατοι από τον ιό που δεν έχουν ακόμη μετρηθεί στις καθημερινές εκθέσεις των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας σε νοσοκομεία ή γηροκομεία είναι περίπου ίδια με αυτά που αφορούν ασθενείς από Covid-19 που πεθαίνουν στο σπίτι. Ωστόσο, επειδή δεν εξετάζονται πλατιά τμήματα του πληθυσμού, δεν υπάρχει και εξακριβωμένη εικόνα για τα θύματα που ακολούθησαν οδηγίες ...«κατ' οίκον νοσηλείας» και αυτοδιάγνωσης. Αλλες πάλι περιπτώσεις, μέλη λαϊκών, εργατικών οικογενειών, δεν κατάφεραν να απευθυνθούν καν σε γιατρό ούτε για στοιχειώδεις οδηγίες, αν σκεφτεί κανείς τι συμβαίνει με τους ανασφάλιστους κ.τ.λ.

Στο μεταξύ, ακόμα και τα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν σημαντική αύξηση των ανέργων, στους οποίους βέβαια δεν καταμετρώνται οι λεγόμενοι «μερικώς άνεργοι» που παραμένουν στις θέσεις τους προσωρινά, με επιδότηση του μεγαλύτερου μέρους του μισθού τους από τα κρατικά ταμεία. Ακόμα και ο Ευρωπαίος επίτροπος Β. Ντομπρόβσκις σε όργανα της ΕΕ μίλησε για «πρωτοφανή νούμερα» που πλέον έχει η Γαλλία σε προγράμματα μικρής διάρκειας εργασίας ή σε κανονική ανεργία... Τον Μάρτη, ο αριθμός των ανέργων που ανήκουν στην «κατηγορία Α» (χωρίς καθόλου εργασία) σημείωσε αύξηση ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια κατά 246.100 σε απόλυτα νούμερα ή κατά 7,1% σε ποσοστό και διαμορφώθηκε στους 3.732.500. Η αύξηση θεωρείται η υψηλότερη από το 1996.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σύμφωνα με έρευνα του Ifop, περίπου επτά στους δέκα Γάλλους (71%) θα ήταν υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης και των συνεπειών της. Το 80% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν τη συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση (εκτός από του κόμματος του Μακρόν) των Πρασίνων του EELV, το 77% των Ρεπουμπλικάνων, το 67% του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 55% του Εθνικού Συναγερμού της Μ. Λεπέν και το 53% της ρεφορμιστικής Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) του Ζ. Λ. Μελανσόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ