Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
Ενέσεις με ... απολυμαντικό προτείνει ο Τραμπ!

Τις ενέσεις με ...απολυμαντικό και την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ ως θεραπεία για τον κορονοϊό, την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 50.000! Σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε τα εξής απευθυνόμενος στους επιστημονικούς συνεργάτες του: «Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε».

Στην ίδια συζήτηση, σύμφωνα με το BBC, πρότεινε οι ασθενείς να μπαίνουν σε σολάριουμ (μηχανήματα υπεριώδους ακτινοβολίας που χρησιμοποιούνται για τεχνητό μαύρισμα), καθώς έρευνες έδειξαν πως ο κορονοϊός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη! Πάντως, για παν ενδεχόμενο, η «Reckitt Benckiser», κατασκευάστρια των προϊόντων «Dettol» και «Lysol», αναγκάστηκε να ανακοινώσει την Παρασκευή ότι τα απολυμαντικά δεν «χορηγούνται» στους ανθρώπους: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)».

Αμεση ήταν η αντίδραση και ανθρώπων από την επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι η ιδέα της ένεσης στο σώμα ή της κατάποσης οποιουδήποτε καθαριστικού προϊόντος «είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη», ότι «αποτελεί μέθοδο που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν» και ότι «οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ