Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων στην εστίαση διεκδικεί το ΚΚΕ

Για την κατάσταση στον κλάδο ενημερώθηκε ο Δ. Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ν. Χούτα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου

Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στο υπουργείο Οικονομικών
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στο υπουργείο Οικονομικών
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε την Παρασκευή 24 Απρίλη τηλεφωνική συνομιλία με τον Νίκο Χούτα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση στον κλάδο της εστίασης, έναν από τους πλέον πληγέντες κλάδους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και γενικότερες συνέπειες, που θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα, για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, στηρίζει και διεκδικεί ανάμεσα σε άλλα και τα εξής αιτήματα:

  • Η άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, με άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2019 - 2020.
  • Η αναστολή των ρυθμίσεων για χρέη προς τη ΔΕΗ και άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τον Σεπτέμβρη. Καμιά χρέωση για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας.
  • Η αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης - κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών, που βρίσκονται σε εξέλιξη για χρέη προς το Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κ.ά. μέχρι τέλος του χρόνου.
  • Η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς και αναστολή των αυξήσεων των ενοικίων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε στον εκπρόσωπο του Συλλόγου ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει και θα προωθήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ