Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
Παρέμβαση σε δημόσιο μαιευτήριο από την ΟΓΕ

Τις δυνάμεις της με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που σχεδιάζουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις 28/4 ενώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης. Δε συμβιβαζόμαστε με την "ευέλικτη" εργασία, που βάζει σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της.

Η ΟΓΕ προγραμματίζει παρέμβαση σε δημόσιο μαιευτήριο στην Αθήνα, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι τα εξωτερικά ιατρεία των μαιευτικών κλινικών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας, και οι γυναίκες αναγκάζονται «να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου».

Κάλεσμα και από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Κάλεσμα στα σωματεία των συνταξιούχων να συμπαρασταθούν, με κάθε τρόπο και με τα μέτρα προφύλαξης που χρειάζονται, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του εργατικού κινήματος στις 28 Απρίλη, απευθύνουν και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, τονίζοντας ότι το σύνθημα της μέρας δράσης «Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά» εκφράζει απόλυτα και τους απόμαχους της δουλειάς, «αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν τσακίσει όλα τα δικαιώματά μας που τα πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ