Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Προκλητικά πανηγύρια και νέες διαβεβαιώσεις

Με πανηγυρισμούς - πρόκληση για υγειονομικούς και εργαζόμενους και διαβεβαιώσεις προς το κεφάλαιο ότι τα «θετικά μέτρα στήριξης» θα συνεχιστούν, εμφανίστηκαν στη συζήτηση για την ΠΝΠ τα κυβερνητικά στελέχη.

Ενδεικτικά τα όσα ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα «νησίδα υγειονομικής ασφάλειας», προσθέτοντας ότι «παραλάβαμε ένα ΕΣΥ ρημαγμένο», το οποίο με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση «εξελίχθηκε θετικά» και «σώσαμε ζωές»! Στο ίδιο μοτίβο, λίγο αργότερα προκαλώντας τους εργαζόμενους ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, έκανε λόγο για «τα πρωτόγνωρα» και «με ευαισθησία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με προτεραιότητα στα ζητήματα της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων» και στη «στήριξη των αυτοαπασχολούμενων» (!), ενώ όσον αφορά την υπόθεση με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης ανέφερε ότι ο πρώτος διδάξας ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Β. Γεραπετρίτης, έκανε λόγο για «αστοχία του συστήματος» και εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση «για τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου της κατάρτισης», ενώ θύμισε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού την επόμενη βδομάδα, θα διεξαχθεί προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών συζήτηση για τη «διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης». Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προγραμμάτισε ότι αυτό θα γίνει την Πέμπτη 30 Απρίλη.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι πέρα των όσων έχουν ληφθεί έως τώρα υπέρ των επιχειρήσεων, «οφείλουμε να ενισχύσουμε περισσότερο τη ρευστότητά τους», κάνοντας καθαρό ότι τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου θα συνεχιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ