Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας έδωσε η μαχητική και πολύ μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου έδωσαν το «παρών» εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και φοιτητές με τα πανό των σωματείων και των συλλόγων τους.

Στην ομιλία του, ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ανέφερε ότι η μάχη που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο νόμο λαιμητόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου, αποτελεί παρακαταθήκη και συνεχίζεται από σήμερα με μεγαλύτερη ορμή. Αναφέρθηκε επίσης στο «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζεται ο αγώνας για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τη μαζικοποίηση και ενίσχυση των ταξικών σωματείων, για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες τους. Τέλος, μπροστά και στην επιβεβαίωση στη Θεσσαλονίκη των πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, ανέδειξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στη δημόσια Υγεία και κάλεσε όλα τα σωματεία και τους φορείς σε οργάνωση της διεκδίκησης των αναγκαίων μέτρων και μέσων προστασίας, συνολικότερα σε ενίσχυση της πάλης για την Υγεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για το Σάββατο 7/3 στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου, οπότε έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εργατικών σωματείων και συλλόγων γυναικών για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στην Κατερίνη, καθώς οι διαδηλωτές πέρασαν από το Εργατικό Κέντρο, ανάρτησαν πανό που έγραφε «Εργοδοτικό Κέντρο Κατερίνης: Ανοιχτό για τους εργοδότες, κλειστό για τους εργαζόμενους», καταγγέλλοντας ότι όλη την προηγούμενη βδομάδα το ΕΚΚ ήταν κλειστό, ενώ τα ταξικά σωματεία οργάνωναν τη μάχη για το Ασφαλιστικό.

Μαχητικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, ενώ μαζικές εξορμήσεις έγιναν σε άλλες πόλεις σε Μακεδονία και Θράκη.

Μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο στην Πάτρα, όπου εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, διαδήλωσαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλαν το «συνέδριο» - παρωδία και την απαράδεκτη απόφαση για αυθαίρετο αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΠ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θέμης Λουμάτος, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Βιολογικού και ο Γιάννης Κογιώνης, από τον Φοιτητικό Σύλλογο Μαθηματικού.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο κ.ά., ενώ μαζικές εξορμήσεις οργανώθηκαν στη Λαμία από το Εργατικό Κέντρο και στη Χαλκίδα από σωματεία της Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ