Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ συνομολόγησε στο «κουκούλωμα» του «συνεδρίου» - παρωδία της ΓΣΕΕ

Τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ απέναντι στην άθλια μεθόδευση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, η οποία ουσιαστικά δεν επέτρεψε τη δημοσιογραφική κάλυψη του «συνεδρίου» - παρωδία στο Καβούρι, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Οπως σημειώνει, σε όλη αυτή τη μεθόδευση, που στόχο είχε να κρύψει από τους εργαζόμενους τις πομπές της, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είχε συμμάχους τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει πως η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ παρότι «έγκαιρα είχε ειδοποιηθεί για την επιχείρηση αποκλεισμού δημοσιογράφων, επανειλημμένα το πρωί της Τρίτης, 25 Φλεβάρη, ενημερώθηκε τηλεφωνικά και με ενημερωτικά σημειώματα, αλλά και διά ζώσης στη συνεδρίαση του ΔΣ, και για τα αστυνομικά μέτρα, και για τον αποκλεισμό ακόμα και των διαπιστευμένων από την ουσιαστική κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου, ενημερώθηκε και για δεύτερο αποκλεισμό διαπιστευμένων δημοσιογράφων, εντούτοις αρνήθηκε επίμονα και κατηγορηματικά να κάνει το στοιχειώδες: Να παρέμβει η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ως σωματείο εργαζομένων δημοσιογράφων στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου από όλους τους δημοσιογράφους που είχαν πάει στο Καβούρι, και οι οποίοι εμποδίζονταν να εργαστούν ουσιαστικά με βάση αυτό που επιβάλλει η ευθύνη τους για την ενημέρωση. Και ύστερα μιλούν για ανεμπόδιστη ενημέρωση και δημοκρατία. Και τα δύο είχαν ουσιαστικά καταλυθεί, και για τα δύο η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν αντέδρασε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ