Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Τα κόκκινα όνειρα των ανθρώπων»

Θεατρική παράσταση την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Τα κόκκινα όνειρα των ανθρώπων», που θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα» την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Η παράσταση είναι βασισμένη σε κείμενο που δουλεύτηκε από τα μέλη της Ομάδας και απευθύνεται στις νεότερες ηλικίες. Πρωταγωνιστές είναι ο Μένης και η παρέα του, που όπως πληροφορούμαστε από το σημείωμα του έργου αναρωτιούνται: «Ποιος φτιάχνει τα όνειρα και γιατί; Γίνεται να έχουν οι άνθρωποι το ίδιο όνειρο; Γιατί ενώ φτιάχνουμε εμείς τα όνειρα δεν μας ανήκουν; Και γιατί ενώ ο άνθρωπος έμαθε μετά από πολλά χρόνια εξέλιξης να περπατάει στα δύο πόδια, κάποιοι είναι έτοιμοι να βαδίσουν στα τέσσερα σαν τους πιθήκους;

(...) Ο Μένης κι η παρέα του προσπαθούν να διώξουν τον Κέφαλο και τους υποστηρικτές του για να μπορούν να βαδίζουν όρθιοι, με το κεφάλι τους ψηλά. Οι κίνδυνοι όμως πολλοί και οι παγίδες πολλές. Ποια είναι η αλήθεια; Και ποιος δικαστής θα κρίνει τις πράξεις τους; Μήπως ένας; Μήπως πολλοί; Μήπως η ίδια η ιστορία; `Η μήπως όλοι εσείς;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ