Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Ο κόσμος στα μάτια των παιδιών»

Μια αξιόλογη μαθητική εφημερίδα

Μια πολύ αξιόλογη εκδοτική προσπάθεια συνεχίζεται για πολλά χρόνια στο 6ο Διαπολιτισμικό και Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - Κορδελιού. Πρόκειται για την εφημερίδα - περιοδικό «Ο κόσμος στα μάτια των παιδιών», που τον Δεκέμβρη που μας πέρασε κυκλοφόρησε το 52ο τεύχος του, με πλούσια ύλη από τις δραστηριότητες του σχολείου.

Το περιοδικό άρχισε την κυκλοφορία του τον Δεκέμβρη του 2002 και από τότε συνεχίζει ανελλιπώς την κυκλοφορία του, με τρία τεύχη κάθε χρόνο (άνοιξη, Ιούνη και Δεκέμβρη). Η πρωτοβουλία για τη «γέννησή» του ανήκε τότε στους μαθητές της Στ' Τάξης και στην δασκάλα τους, Σοφία Γκακούδη. Και πρόκειται ίσως για το μοναδικό σχολείο σήμερα στην Ελλάδα, που έχει καταφέρει να κυκλοφορεί ένα περιοδικό για 18 συνεχόμενα χρόνια και να φτάνει αυτό σε όλους τους μαθητές του σχολείου, στην τοπική κοινωνία και να διαβάζεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους.

Υπεύθυνοι σύνταξης στο πιο πρόσφατο τεύχος που κυκλοφορεί ήταν οι μαθητές της Στ' Τάξης, υπεύθυνος έκδοσης ο διευθυντής του σχολείου Στέργιος Παπαδόπουλος και οι εκπαιδευτικοί της Στ' Τάξης Απόστολος Ζώης και Κυριακή Ζερβού.

Στις σελίδες της 12σέλιδης αυτής έκδοσης βρίσκουμε κείμενα για τις εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο σχολείο, όπως ρεπορτάζ και πολλές φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση «Παραμύθι για τον τσάρο Σαλτάν» Α. Σ. Πούσκιν, που ανέβασαν μαθητές του σχολείου. Ακόμα, ανταπόκριση από τις διακρίσεις του σχολείου στο 24ο Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου του, όπου μεταξύ άλλων διακρίθηκε σε διαγωνισμό ποίησης, φωτογραφίας, ορθογραφίας, αρχαίων ομαδικών παιχνιδιών κ.ά. Υπάρχουν επίσης θέμα για τη συμμετοχή του σχολείου στους Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες «Ακτίς Ονείρου 2019», ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις στα ΕΛΠΕ ενάντια στη ρύπανση του περιβάλλοντος με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών από το συγκεκριμένο και από άλλα σχολεία της περιοχής και άλλες ανταποκρίσεις από τις πλούσιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου.


Αξίζει σίγουρα ένα «μπράβο» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την αξιόλογη και μακροχρόνια προσπάθειά τους στο χώρο των σχολικών εντύπων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ