Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Νέο αγωνιστικό ραντεβού αύριο Πέμπτη

«

Συνεχίζουμε δυναμικά ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων μας, για σταθερή μόνιμη δουλειά με δικαιώματα», δηλώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), καλώντας σε νέα κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη, μέρα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί τριών άρθρων του νομοσχεδίου, ανάμεσά τους του άρθρου 50 που αφορά την ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ για τους εκπαιδευτικούς.

Η ΑΣΕ χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν χτες στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. «Ακούστηκε δυνατά η φωνή των εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ», σημειώνει η ΑΣΕ, ενώ καταγγέλλει ότι «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση "υποδέχτηκε" την κινητοποίηση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρατάσσοντας τα ΜΑΤ απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που ζητούσαν το αυτονόητο, να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που προχωράει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης». Παράλληλα, καταγγέλλει «την άθλια τακτική της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και της υπουργού Ν. Κεραμέως», που, όπως σημειώνει, «για μια ακόμα φορά απαξίωσε με τη στάση της τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή για δύο ώρες και πλέον! Αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία των συνδικάτων κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης. Είναι συνειδητή επιλογή και πάγια τακτική της υπουργού Παιδείας από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της το "γύρισμα της πλάτης" στους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους! Η πρόσκληση για συνάντηση με ολιγομελή αντιπροσωπεία των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ μετά τη συγκέντρωση και αφού περίμενε να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό».

Η ΑΣΕ καλεί: «Να σταματήσουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την κοροϊδία! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους! Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας προετοιμάζουμε την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23/1, το μεσημέρι».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org