Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς έχουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμοί

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «Κατάσταση στη Λιβύη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Οχι μόνο απούσα δεν είναι, όπως λένε μερικοί, η ΕΕ, αντίθετα μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την ιμπεριαλιστική επέμβαση, τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, για το διαμελισμό της Συρίας.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους λαούς. Ενώ και σήμερα ξανά οι ανταγωνισμοί των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ με Ρωσία και Κίνα με την εμπλοκή δυνάμεων όπως π.χ. η Τουρκία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες για τον έλεγχο της Ενέργειας έχουν διαμορφώσει εκρηκτική κατάσταση στη Λιβύη και στην περιοχή.

Σε αυτό το επικίνδυνο για τους λαούς περιβάλλον η αστική τάξη της Τουρκίας και με το απαράδεκτο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο επιδιώκει να χαράξει αυθαίρετα τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο.

Το αφήγημα των "ισχυρών συμμάχων" της Ελλάδας και ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση έχουν χρεοκοπήσει. ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ θεωρούν την Τουρκία στρατηγικό εταίρο, με τη στάση τους οξύνουν την επιθετικότητά της.

Απάντηση είναι η ένταση της συντονισμένης λαϊκής πάλης για καμιά αλλαγή συνόρων, ενάντια στις ξένες βάσεις, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, με τη δική τους εξουσία, με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ