Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οσο αντικομμουνιστικό μελάνι και να χύσει η ΕΕ δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την Ιστορία των λαών

Eurokinissi

Την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σε μια ακόμα σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αυτήν τη φορά με θέμα «Διαστρέβλωση της ευρωπαϊκής Ιστορίας και μνήμη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας. Παρά τις αντικομμουνιστικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, την εκστρατεία ψέματος, διαστρέβλωσης της Ιστορίας, την προκλητική εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, τα δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα "φρονηματισμού" της νεολαίας, δεν έχετε καταφέρει να ξαναγράψετε την Ιστορία.

Γι' αυτό για μήνες κρατάτε την "αντικομμουνιστική μηχανή σε ψηλές στροφές". Με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα, με αλλεπάλληλες συζητήσεις αντικομμουνιστικού χαρακτήρα σε κάθε Ολομέλεια.

Ο αντικομμουνισμός είναι στο DNA της ΕΕ και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής οι λαοί το ξέρουν, το βλέπουν. Αποθράσυνση φασιστικών και εγκληματικών ομάδων, ανάμεσά τους και η υπόδικη ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Απαγορεύσεις ΚΚ σε χώρες της ΕΕ - στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής -, περιορίζοντας τη δράση των κομμουνιστών, περιορίζοντας τη συμμετοχή τους στις εκλογές, με διώξεις αγωνιστών, με ξήλωμα ιστορικών μνημείων.

Δεν θα τα καταφέρετε! Οσο κι αν πασχίζετε να βαφτίσετε τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης σε "Μέρα της Ευρώπης", η αλήθεια θα λάμψει.

Γιατί φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που το χιτλεροφασισμό τον τσάκισε η πάλη των λαών, με επικεφαλής τους κομμουνιστές, τη Σοβιετική Ενωση, τον Κόκκινο Στρατό.

Το μέλλον των λαών δεν συμβιβάζεται με την καπιταλιστική εκμετάλλευση, με τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ