Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ
«Βαρίδι» για τα σχέδια της εργοδοσίας τα δικαιώματα των εργαζομένων

Τη βασική στόχευση του στρατηγικού σχεδιασμού των μετόχων του ομίλου ΟΤΕ για αλλαγές στη δομή του, που είναι η αποκόμιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών με παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι του ομίλου να συνεχίσουν τον αγώνα τους με βασικό αίτημα την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ για όλους, με εξίσωση των δικαιωμάτων τους προς τα πάνω.

Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση της ΕΣΚ ΟΤΕ ακολούθησε επιστολή της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους του ομίλου, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις αλλαγές που σχεδιάζει στη δομή και λειτουργία του, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον ισχυρισμό ότι αυτές δεν θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα», τονίζει η ΕΣΚ, επισημαίνοντας ότι η εργοδοσία «θα επιδιώξει να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων που οικοδομήθηκε τις μέρες της απεργίας», θα προσπαθήσουν «να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις μας ως ανεδαφικές. (...) Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να το πετύχουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μοναδικό τους στόχο αποτελεί η διεύρυνση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του ομίλου».

Το σχέδιο που «τρέχει» η διοίκηση του ομίλου

Αναφερόμενη στις επικείμενες αλλαγές στον όμιλο, επισημαίνει: «Η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί την παρούσα επιχειρησιακή διάρθρωση του ομίλου εμπόδιο στα σχέδιά της για την επόμενη φάση της μετεξέλιξής του. Για το λόγο αυτό σχεδιάζει τη δημιουργία 4 "θεματικών" θυγατρικών εταιρειών (Τεχνικοί Πεδίου, Δίκτυο Καταστημάτων, Τηλεφωνικά Κέντρα και ICT Πληροφορικής). (...) Τμήματα του ΟΤΕ ανεξαρτητοποιούνται υπό τη μορφή νέας επιχείρησης, παίρνοντας υπό τον έλεγχό τους μέρος του εργατικού δυναμικού, των υποδομών, των πνευματικών δικαιωμάτων, της τεχνογνωσίας και των υπαρχόντων προϊόντων της επιχείρησης προέλευσης».

Με τον τρόπο αυτό, εξηγεί η ΕΣΚ, η διοίκηση του ΟΤΕ «κερδίζει σε ευελιξία καθώς οι "θεματικές" θυγατρικές μπορούν πιο εύκολα να προσαρμοστούν στις συνθήκες κάθε περιόδου, έχοντας μικρότερο μέγεθος, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα χρήσης πόρων και υποδομών της εταιρείας προέλευσης (...) μπορούν να επωφελούνται πιο εύκολα από επενδυτικά προγράμματα και "χρηματοδοτικά εργαλεία" της ΕΕ. Επεκτείνεται στοχευμένα σε νέα αντικείμενα (5G, Internet of Things, Cloud, Cable IP Media) εισερχόμενη σε νέα πεδία (Εξυπνα Σπίτια, οικιακές εγκαταστάσεις κ.ά.), διαταράσσοντας τις ισορροπίες σε σχέση με παλιούς και νέους ανταγωνιστές (...) Ο ΟΤΕ κατά συνέπεια μειώνει το κόστος λειτουργίας του, καθώς οι θυγατρικές δεν θα εκτελούν μόνο δικά του εσωτερικά έργα αλλά θα μπορούν να λειτουργούν ως εργολάβοι άλλων εταιρειών ακόμα και από άλλους κλάδους (Ναυτιλία, Κατασκευές, Logistics). Αξιοποιεί τις φοροαπαλλακτικές πολιτικές της νέας κυβέρνησης (...) υπερβαίνει βασικούς και έχει τη δυνατότητα να παρακάμψει δευτερεύοντες ρυθμιστικούς περιορισμούς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο (καθορισμός ανώτατου ορίου τιμής (price-cap) και κατώτατου ορίου τιμής (sub-cap) λιανικής λόγω Δεσπόζουσας Θέσης κ.λπ.). (...) Αν οι θυγατρικές "περπατήσουν" θα είναι μηχανές παραγωγής κερδών με χαμηλό λειτουργικό κόστος, ενώ αν αποτύχουν η ζημία που θα προκληθεί στη μητρική επιχείρηση, θα είναι μηδαμινή και απλά θα οδηγήσει ακόμα πιο επιθετικά στην επόμενη φάση μετασχηματισμού».

Επισημαίνοντας τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για τους εργαζόμενους του ομίλου, η ΕΣΚ υπογραμμίζει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων λογίζονται από την εργοδοσία ως «βαρίδια» για τους σχεδιασμούς της.

«Γνωρίζουν ότι μια ΣΣΕ με σύγχρονα δικαιώματα που αφορούν τους όρους δουλειάς και αμοιβής είναι βαρίδι που κρατά την κερδοφορία τους καθηλωμένη. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ομίλου όμως ήταν, είναι και θα είναι οι αποκλειστικοί παραγωγοί του τεράστιου πλούτου, ανεξάρτητα της εκάστοτε επιχειρησιακής δομής ή των όποιων σχεδιασμών τους», τονίζει η ΕΣΚ.

ΕΣΚ ΟΤΕ: Κριτήριο οι ανάγκες μας, όχι η κερδοφορία του ομίλου

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, η ΕΣΚ σημειώνει ότι η πείρα από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα, «η προκήρυξή του, η διεξαγωγή του, αλλά και η κλιμάκωσή του δείχνουν την ανάγκη στο στόχαστρο να μπαίνει ο πραγματικός αντίπαλος, συνολικά οι σχεδιασμοί, η επιθετική τακτική και η αδιαλλαξία της εργοδοσίας».

Και καταλήγει: «Η ίδια η συμμετοχή των εργαζομένων είναι αυτή που μπορεί να δυσκολέψει τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΟΜΕ, να προχωρήσουν σε έναν ακόμα "αναγκαίο συμβιβασμό για να σωθεί η επιχείρηση", επιφέροντας νέο πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων. (...) Για αυτόν το λόγο απαιτείται η απόφαση για την εξέλιξη του απεργιακού αγώνα να περάσει στα χέρια των πρωταγωνιστών του. Των ίδιων των εργαζομένων. Απαιτείται, άμεσα, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι και θα πάρουν δεσμευτικές για τη διοίκηση της ΟΜΕ αποφάσεις για την εξέλιξη της διεκδίκησης.

(...) Τελικά ο αγώνας των εργαζομένων θα κριθεί από την αντοχή του απέναντι στην προσπάθεια να αποδεχτούμε οι εργαζόμενοι να μετράμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας ανάλογα με τις ανάγκες της κερδοφορίας του ομίλου. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της Ομοσπονδίας αυτό ακριβώς βάζουν στο ζύγι και για αυτό χρειάζεται να αποδυναμωθούν. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή να τους παραμερίσουν. Μπροστά οι ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org