Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρωτοβουλία για την προστασία της μητρότητας

Σε σύσκεψη με θέμα την προστασία της μητρότητας καλεί η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε ελεγκτικές - συμβουλευτικές εταιρείες, το Σάββατο 18/1, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της (Κάνιγγος 27). Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Ενωση δίνει συνέχεια στη δράση που έχει αναπτύξει για τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο του αγώνα για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Το σωματείο αναδεικνύει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι εργαζόμενες που ανήκουν στο ελεγκτικό προσωπικό των ελεγκτικών εταιρειών δεν δικαιούνται ούτε καν την 6μηνη άδεια που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και είναι αναγκασμένες να επιστρέψουν στη δουλειά πολύ σύντομα μετά τον τοκετό, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες εργαζόμενες στον κλάδο (λογίστριες, σύμβουλοι κ.λπ.), πασχίζοντας να τα βγάλουν πέρα με αποδοχές στο ύψος του βασικού μισθού, καθώς η αποζημίωση για τους έξι μήνες της άδειας περιορίζεται σε αυτές.

Η ΕΛΕΠΑ έχει ζητήσει από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) να πάρει θέση και να εγκρίνει άδεια μητρότητας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στις εργαζόμενες στο ελεγκτικό προσωπικό των ελεγκτικών - συμβουλευτικών εταιρειών.

«Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες με διεκδικήσεις από το Ταμείο Υγείας, με κινητοποιήσεις για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε οι παροχές Υγείας να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλατιά ενημέρωση όλων των εργαζομένων του κλάδου, με δράσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς», τονίζει και προσθέτει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για τους εργοδότες και το κράτος οι βασικές ανάγκες μας αποτελούν "κόστος". Οι εργαζόμενοι και το σωματείο μας όμως δεν βάζουμε τα ζητήματα της μητρότητας, της δημιουργίας νέας οικογένειας, της υγείας, στο ζύγι! Αντίθετα, τα προτάσσουμε ως κύριες και βασικές διεκδικήσεις, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που μπορούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για τις ατομικές συμβάσεις στην «PwC»(9/8/2019)
Συνεχίζουν τον αγώνα για ΣΣΕ κόντρα στην εργοδοτική αδιαλλαξία(7/3/2019)
Συνεχίζονται οι εργοδοτικές πιέσεις με τις «πλάτες» του υπουργείου(8/12/2017)
Καταγγελία της Ενωσης Λογιστών(14/6/2017)
Καταγγελίες για αυθαίρετη παράταση του 8ωρου σε λογιστές(9/2/2017)
Μπλόκο σε απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων(9/6/2016)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org