Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ πραγματοποιούν κλαδικά συνδικάτα στην Ενέργεια, ενώ οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ετοιμάζονται να κατέβουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν όταν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα, στην κεντρική πλατεία.

Αντίστοιχα, τη Δευτέρα 11/11 το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.

Στην παρέμβασή του επισήμανε ότι «η αιτία του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων έχει ονοματεπώνυμο και το γράφει και ο τίτλος του σχεδίου νόμου, λέγεται "απελευθέρωση" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μια διαδικασία της ΕΕ η οποία ξεκίνησε το 1990». Η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε «με ευρεία συναίνεση από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και φυσικά τη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών σωματείων και συνδικαλιστών της Μεγαλόπολης».

Αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι «χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χιλιάδες άλλοι να προσπαθούν να μπουν σε ρύθμιση, ξεχαρβαλωμένες εργασιακές σχέσεις σε ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ - ΑΔΜΗΕ (...) το ρεύμα κάθε μέρα να ακριβαίνει, η ΔΕΗ να απαξιώνεται χρόνο με το χρόνο και οι ιδιώτες παραγωγοί κεφαλαιοκράτες να είναι οι μοναδικοί ωφελημένοι, αυξάνοντας τα κέρδη τους».

Το Σωματείο αναδεικνύει την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική «απελευθέρωσης», καλώντας σε αγώνα για: Αποκατάσταση των ορυχείων και επιστροφή τους στην κοινωνία. Καμία σκέψη για καύση σκουπιδιών και μετατροπή των ορυχείων σε χώρο ταφής επικίνδυνων αποβλήτων. Κανένα κλείσιμο των σταθμών και του ορυχείου της Μεγαλόπολης πριν από την εξάντληση όλων των κοιτασμάτων της περιοχής κ.ά.

Παράλληλα προβάλλει την πραγματική διέξοδο, μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα Ενέργειας μέσα στον οποίο θα λειτουργεί η ΔΕΗ με όλες τις δραστηριότητές της, Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή, Εμπορία, που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα λειτουργούν προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν υποχωρούμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα» (2024-12-12 00:00:00.0)
Εγκλημα εκ προμελέτης για όλη την περιοχή το κλείσιμο της 4ης λιγνιτικής μονάδας και των ορυχείων στη Μεγαλόπολη (2024-12-07 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στη νέα «αναπτυξιακή» φιέστα (2018-02-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν ενέργειες συγκάλυψης του δυστυχήματος (2014-08-21 00:00:00.0)
Δεύτερος νεκρός εργάτης σε ένα μήνα (2014-08-19 00:00:00.0)
Σκοτώθηκε οδηγός (2013-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ