Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ναύπλιο, την Τετάρτη 20/11, στις 10 π.μ., με αίτημα να παρθούν πίσω οι πέντε απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΕΛΟΝΤΑ», καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας.

Την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν τις τρομοκρατικές απολύσεις και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση, ώστε να διεκδικήσουν: Ανάκληση των απολύσεων. Διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων στα επιχειρηματικά σχήματα που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

«Η οργάνωση, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερων εργατών από τις ιχθυοκαλλιέργειες, η ίδρυση νέων σωματείων και η ενδυνάμωση όσων υπήρχαν, δείχνουν πως έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε», τονίζει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Αυτήν την οργάνωση, διεκδίκηση και πάλη επιδιώκει να εμποδίσει η "ΣΕΛΟΝΤΑ", και γι' αυτό θα βρει απέναντί της όλο τον κλάδο».

Στην κατεύθυνση αυτή, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας πραγματοποίησε εξόρμηση στην έναρξη της πρωινής βάρδιας στις εγκαταστάσεις της «ΣΕΛΟΝΤΑ» στα Ψαχνά, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία ότι η ανάκληση των απολύσεων είναι υπόθεση όλου του κλάδου, σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, συζήτησε με τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ Υδατοκαλλιεργειών, σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ