Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πολυτεχνείο, 46 χρόνια μετά

Πάνε 46 χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στην επτάχρονη χούντα των φασιστών συνταγματαρχών, που έβαλε το λαό μας στο «γύψο», στέλνοντας στους τόπους εξορίας και φυλακές εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλους, που αντιστάθηκαν στο σάπιο αυτό καθεστώς, υποβάλλοντάς τους σε φρικτά βασανιστήρια.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος, οι νεκροί και τραυματίες του ήταν το λίπασμα της λευτεριάς. Το σύνθημα «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», που κυριαρχούσε, έκανε το λαό να παραμερίσει το φόβο και να αγνοήσει τα τανκς που είχαν ζώσει το Πολυτεχνείο, ώσπου οι φασίστες τα έριξαν πάνω στην πόρτα, τραυματίζοντας το λαό που τραγουδούσε και βροντοφώναζε πάνω σε αυτή: «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ».

Το διαχρονικό σύνθημα «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ζει, όπως και το Πολυτεχνείο. Οι ιδέες του φάρος και οδηγός στη ζωή του λαού μας.

Σήμερα, όπως και 46 χρόνια πριν, ο λαός αγωνίζεται να απεμπλακεί από τις ξένες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που γεννούν φτώχεια και πολέμους.

Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετέτρεψαν τη χώρα μας σε χαλί για να εδραιωθούν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, φτιάχνοντας καινούργιες βάσεις θανάτου και εξάρτησης, κινδυνεύοντας να εμπλέξουν την Ελλάδα σε πολέμους, στέλνοντας τα παιδιά μας να σκοτωθούν για ξένα συμφέροντα.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, το μακρύ χέρι του σάπιου πολιτικού συστήματος και συνεχιστές των πράξεων της χούντας, προσπαθούν να ξεφύγουν από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Το ΚΚΕ, μπροστάρης στους αγώνες του λαού μας, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αγωνίζεται για να φύγουμε από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που φτιάχνουν φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, πολέμους, δυστυχία και άλλα δεινά.

Οι αστυνομικοί σήμερα, παραδειγματιζόμενοι από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, έχουν καθήκον να μη χτυπάνε το λαό, που αγωνίζεται κατά των μνημονίων και για τα δίκαια αιτήματά του. Πρέπει να συμπορεύονται με το λαό και όχι να βρίσκονται απέναντί του.

Τα ιδανικά του Πολυτεχνείου δεν έγιναν πράξη και ο αγώνας συνεχίζεται.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ


Δημήτρης ΘΩΜΑΚΟΣ
Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ